3600 Ek Gösterge Mahkumlara Af ve EYT'de Son Dakika Açıklamaları

Mahkumlara af , emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge hakkında son dakika açıklamaları geldi. Açıklamalarda 2 konu için umut verici sözler gelirken 1 konuda kötü haber geldi.

3600 Ek Gösterge Mahkumlara Af ve EYT'de Son Dakika Açıklamaları

3600 ek gösterge, mahkumlara af ve EYT konusunda son dakika açıklamaları.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren mahkumlara af , ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemeleri hakkında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Düzenlemelerin ikisi hakkında umut verici açıklamalar gelirken EYT konusunda gelen son açıklamalar umutları tüketmeye başladı.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Önceki gün AK Parti MYK toplantısı sonrası kameralar karşına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı detaylaını ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Konuşmasında , 2018 yılında seçim vaadi olarak verilen ek gösterge düzenlemesine değinen Çelik, "3600 ek gösterge konusu ile ilgili yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır. Negatif ele aldığımız bir konu yok arkadaşlarımız çalışıyor." dedi.

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

Önümüzdeki aylarda TBMM 'ye gleecek yeni yargı paketinde yer alacak ceza indirimi ile on binlerce kişiye erken tahliye yolu açılacak. Feti Yıldız geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve tahliye edilecek hükümlü sayısını belirtti. Bu açıklamaya göre, eğer AK Parti MHP 'nin teklifini kabul ederse ilk etapta 93 bin , ikinci etapta ise 36 bin kişi tahliye olacak.

İşte Feti Yıldız 'ın açıklaması:

"“Şartlı ceza indirimi “kanun teklifinin yasalaşması halinde ilk etapta 93.000 kişi ,zaman içinde. 36.000 kişi toplamda 129.000 kişi tahliye olur. 14 Eylül tarihi itibariyle Cezaevinde toplam hükümlü ve tutuklu 284.624 kişi bulunmaktadır.Ülkemizdeki adli hakikat budur."

EYT AÇIKLAMASI

Sayısı milyonları aşan emeklilikte yaşa takılanlar , gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyor. Ancak gelen son açıklamalar EYT 'lilerin umutlarını söndürdü. Berat Albayrak EYT gündemimizde yok derken ; bu açıklama sonrası Naci Ağbal, 2020 yılında EYT 'ye bütçe ayrılmadığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimniz gün bir vatandaşla yaptığı konuşmada , Cumhurbaşkanım EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) çıkar mı?" sorusuna, "Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" yanıtını verdi. Bunun üzerine kadının, "Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur" yanıtını verdi.

Af-EYT ve ek gösterge bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

AF, EYT VE EK GÖSTERGE HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN