31 Mart Edirne , Elazığ, Erzincan Yerel Seçim Sonuçları Bu Sayfada Olacak

31 Mart Elazığ seçim sonuçları, Edirne seçim sonuçları ve Erzincan Seçim sonuçları bu sayfada olacak. Edirne'de yerel seçimlerde kim kazanacak, Elazığ'da hangi parti kazandı, Erzincan'da kim belediye başkanı oldu ? sorularının yanıtı ve çok daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde olacak.

31 Mart Edirne , Elazığ, Erzincan Yerel Seçim Sonuçları Bu Sayfada Olacak

31 Mart Edirne , Elazığ, Erzincan Yerel Seçim Sonuçları Bu Sayfada Olacak

31 Mart'ta Türkiye sandık başına gidiyor. İl-İlçe belediye başkanlıkları ve muhtar seçimleri için vatandaşlar demokratik hakkını kullanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanma işlemlerine başladı. Siyasi liderler de oylarını bir bir kullanıyor. An itibariyle seçim sonuçları açıklanmış değil , fakat bu sayfa seçim sonuçları gelmeye başladıkça, YSK tarafından seçim yasakları kalkınca güncellenecek. Bu sayfada Edirne, Elazığ, Erzincan seçim sonuçları yer alacak. Cumhur ittifakı, Millet İttifakı, Saadet Partisi, BBP, HDP ve diğer partilerin oy dağılımları ve aşağıdaki ilçelerde kazanan partiler - ittifaklar yer alacak. 

EDİRNE İLİ VE İLÇELERİ

     * Enez İlçesi
     * Havsa İlçesi
     * İpsala İlçesi
     * Keşan İlçesi
     * Lalapaşa İlçesi
     * Meriç İlçesi
     * Süloğlu İlçesi
     * Uzunköprü İlçesi

 
ELAZIĞ İLİ VE İLÇELERİ

     * Ağın İlçesi
     * Alacakaya İlçesi
     * Arıcak İlçesi
     * Baskil İlçesi
     * Karakoçan İlçesi
     * Keban İlçesi
     * Kovancılar İlçesi
     * Maden İlçesi
     * Palu İlçesi
     * Sivrice İlçesi

 
ERZİNCAN İLİ VE İLÇELERİ KESİN OLMAYAN SONUÇLAR

Erzincan'da MHP ve AK Parti Yarıştı! İşte Kazanan Parti

Kesin olmayan sonuçlara göre Erzincan'da oyların yüzde 99.32'si sayılmış durumda. Oyların yüzde 42'sini Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı Bekir Aksun alırken, AK Parti'nin adayı Cemalettin Başsoy yüzde 33.06 oy oranında kaldı. CHP'nin adayı İsmail Taş ise yüzde 23 oy oranında kaldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nca kesinleşmeyen oy dağılımına göre Erzincan'da seçimi Milliyetçi Hareket Partisi kazandı. 

Erzincan'da 90 bin seçmen sandık başına gitti. 293 sandıkta gerçekleşen oy sayımında 76 bin oyun 75 bini geçerli sayılırken, İl Genel Meclisi'nde AK Parti ve CHP yarışırken, Belediye başkanlıklarında ise Cumhur ittifakının iki adayının yarışı nefes kesti. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Belediye Başkan adayı Bekir Aksun, oyların yüzde 42'sini aldı. Kesin olmayan sonuçlara göre MHP Erzincan Belediyesini kazandı.

BELEDİYELERDE DE CUMHUR İTTİFAKI KAZANDI

Kesin olmayan sonuçlara göre ; Erzincan Merkez, Kemaliye ve Otlukbeli'nde MHP kazanırken, İliç, Refahiye, Üzümlü, Çayırlı ve Tercan'da AK Parti kazandı. Erzincan ilçe belediyelerinde de Cumhur ittifakının iki partisi zafer kazandı.