2019 Af Yasası Ceza İndirimi Son Dakika Gelişmeleri! Meclise Gelecek Mi?

Yüzbinlerce mahkum ve ailesinin aylardır beklediği kamuoyunca af teklifi olarak bilinen şartlı ceza indirimi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim vaatleri arasında yer alıyordu. MHP'li milletvekillerinin sık sık gündeme getirdiği ve konuya ilişkin TBMM'de yaptığı konuşmaların ardından , AK Parti'den doğrudan af teklifinin gündeme gelemeyeceği fakat devlete karşı işlenen suçlarla ilgili yetkinin kullanabileceğine yönelik açıklamalar gelmişti. Af çıkacak mı?

2019 Af Yasası Ceza İndirimi Son Dakika Gelişmeleri! Meclise Gelecek Mi?

2019 Af Yasası Ceza İndirimi Son Dakika Gelişmeleri! Meclise Gelecek Mi?

Yüzbinlerce mahkum ve ailesinin aylardır beklediği kamuoyunca af teklifi olarak bilinen şartlı ceza indirimi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim vaatleri arasında yer alıyordu. MHP'li milletvekillerinin sık sık gündeme getirdiği ve konuya ilişkin TBMM'de yaptığı konuşmaların ardından , AK Parti'den doğrudan af teklifinin gündeme gelemeyeceği fakat devlete karşı işlenen suçlarla ilgili yetkinin kullanabileceğine yönelik açıklamalar gelmişti. TBMM'nin bu haftadan sonra tatil edileceğine yönelik bilgiler gelirken, şartlı ceza indiriminin gündeme gelmesine yönelik somut bir adım atılmaması , şartlı ceza indiriminin bir sonraki yasama dönemine kalabileceği öngörülerini güçlendiriyor.  

Af Tekliflerine Olumlu Bakan da Bakmayan da Var

MHP'nin gündeme getirdiği teklife olumlu bakan vatandaşların yanı sıra , kesinlikle af çıkmaması yönünde görüş bildirenler de bulunuyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nin önümüzdeki günlerde yapacağı girişimler neticesinde af teklifinin tekrar gündemin ilk maddelerinden birisi haline gelip gelmeyeceğini ise zaman belirleyecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Şartlı ceza indirimiyle ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA