2018 Lise KPSS'den 90 Üstü Alan Adaylar Hangi Memur Alımlarına Başvurabilir?

2018 lise/ortaöğretim KPSS'den 90 ve üzeri puan alan adaylar hangi memur alımlarına başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak 90 üstü alan adaylar için bu haberimizi yazdık.

2018 Lise KPSS'den 90 Üstü Alan Adaylar Hangi Memur Alımlarına Başvurabilir?

KPSS’den  90 ve Üzeri Alanlar Hangi Memur Alım İlanlarına Başvurabilir?90 KPSS ile Memur Alımları

7 Ekim günü düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim Düzeyi sınavının sonuçları 8 Kasım günü açıklanıyor. Sonuçlarla birlikte lise mezunu kamu personeli adaylar, aldıkları puanla hangi memur alımlarına başvuru yapabileceklerini, 90 ve üzeri puan alan adaylar ise hangi kamu personeli alımlarının bu KPSS puanı ile yapıldığını araştırmaya başladı.

Biz de Kamubulteni.com olarak memur adaylarına yardımcı olma adına bu haberimizi kaleme aldık. KPSS’den 90 ve üzeri bir puan alan adaylara yardımcı olmak için yaptığımız değerlendirmeler şu şekilde;

2018 lise KPSS’si güzel geçen ve sınavda 90 üstü puan alan adayların diğer adaylara göre memur olma şansı oldukça yüksektir.

Özellikle merkezi alımlarda şansı yüksek olan adaylar, şoför, hizmetli, düz memur , veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi kadrolara atanabilir. KPSS sonrası ilk atamalarda lise mezunu düz memurluk kadroları 95 civarında kapatırken 2019 ve 2020 yıllarında yapılacak merkezi atamalarda 90 ve üstü alan adayların şansı oldukça yüksektir.

Merkezi atamanın yanı sıra adaylar açıktan yapılan kamu personeli alımlarına da başvuru yapabilecek. Adalet Bakanlığı, CTE, Belediyeler,  Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, JSGA, Sahil Güvenik Komutanlığı, Cumhurbaşkanlığı, DSİ, TCDD, MTA, EGM, Bakanlıklar, Öğretmenevleri, Polisevleri gibi kurumlar da lise mezunu adaylar arasından KPSS 50-60-70-80 puan şartı ile memur alımı yapmaktadır.

90 ve üstü puan alan adaylar ilk atamalarda ve alımlarda diğer adaylara göre biraz şanslıdır. Lise mezunu alımlarda adaylar başvurularını yapabilir mülakatları geçtikten sonra kamuya personel olarak atanmaktadır.

LİSE KPSS İLE MEMUR ALIMLARI BU SAYFADA

Lise mezunu adaylar arasından yapılan memur alımları anbean Kamubulteni.com ‘da. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara –ÖZEL HABER