19 Kasım 2018 Pazartesi-Bugün Ne Kandili?

Bugün ne kandili? 19 Kasım 2018 Pazartesi günü hangi kandil? 2018 dini gün ve geceler takviminde 19 Kasım günü hangi kandile denk gelmektedir?

19 Kasım 2018 Pazartesi-Bugün Ne Kandili?

19 Kasım 2018 Pazartesi gününe kandil mesajları ile uyanan vatandaşlar, internet üzerinde bugünün hangi kandil olduğunu araştırmaya başladı.

İslam alemi tarafından yıl içinde mübarek olarak kabul edilen dua ve niyazların kabul edildiği günlerin başında kandiller gelir. Mübarek kandil gecelerinde ibadetler daha fazla yapılır ve yüce Allah 'tan af beklenir. Bu mübarek günlerden biri de bugün.

Bun Mübarek Mevlid Kandili. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet safyası üzerindne yayımlanan 2018 yılı mübarek gün ve geceler takviminde bugünün Mevlid Kandili olduğu görülmektedir. Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen bugünün gecesi, yani 19 Kasım 'ı 20 Kasım gününe bağlayan gece İslam Alemi tarafından Mevlid Kandili olarak kabul edilmektedir.

MEVLİD KANDİLİNDE NELER YAPILMALI?

Mübarek gün ve gecelerin ibadet ile geçirilmesi gerektiğini söyleyen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bu mübarek günler için özellikle bir ibadette bahsetmemiştir. Nu nedenle müslümanların mübarek gün ve gecelerde tüm ibadetleri elinden geldiğince yerine getirmesi gerekmektedir. Bu ibadetlerin başında namaz kılmak, kuran okumak, Efendimize bol bol salatı selam getirmek, yoksullara muhtaçlara yardım etmek gibi ibadetler gelmektedir.

Kamubulteni.com  | Ankara