12 Saatten Fazla Elektrik Kesintisinde Vatandaşa Tazminat-İşte Miktar

Elektrik abonelerini ilgilendiren son dakika gelişmesi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yaptığı son açıklamada, elektriği 12 saatten fazla kesen dağıtım şirketlerinin vatandaşlara tazminat ödeyeceğini belirtti.

12 Saatten Fazla Elektrik Kesintisinde Vatandaşa Tazminat-İşte Miktar

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar !!

Elektrik dağıtım şirketleri, elektiği 12 saatten fazla kesilen konut abonelerine 50, işyerlerine ise 100 TL tazminat ödeyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, son 3 yıllık dönemde art arda meydana gelen kesintiler sonrası karar alındı. EPDK, sık sık ve uzun sürelerle yaşanan kesintiler nedeniyle dağıtım şirketlerini yoğun denetim ve kıskaca aldı.  13 dağıtım şirketinin, değişik zamanlarda günlük 12 saatlik süreyi aşan bildirimli ya da bildirimsiz kesinti ler yaptıklarını ve bu kesintilerin kalite yönetmeliğini ihlal ettiklerini saptadı.

TAZMİNAT ÖDEYECEKLER

Bu şirketler, ihlal nedeniyle kesintiden etkilenen konut abonelerine 50, ticarethanelere 100 TL "kalite tazminatı" ödeyecek.

TEK TEK TESPİT EDİLECEKLER

Dağıtım şirketleri, elektrik kesintisinin yapıldığı gün, saat ile ilçe ve mahalle ayrıntılı açıklıyor ve bu durumu raporlaştırılıyor. Dağıtım şirketleri, hak sahibi aboneleri tek tek ortaya koyacak. Bu abonelere, telefon, mail ya da kısa mesaj  yoluyla ulaşılacak. Tazminatları, ya nakit olarak banka hesabı üzerinden ödemesi yapılacak veya fatura tutarlarından 50 TL 'lik bir ücret düşürülecek. İşyeri sahiplerine ise 100 TL tazminat ödemesi yapılacak.

BİNLERCE ABONE MAĞDUR EDİLİYOR

EPDK kaynakları, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, hak sahibi abone sayısını vermedi. Ancak, denetime konu dönemde binlerce abonenin bildirimli ya da bildirimsiz 12 saati aşan elektrik kesintilerinden etkilendiği bildirildi..

Kaynaklar, büyük bir kentin elektrik dağıtımını yapan bir şirketin, 2014 yılından kalma kesinti bedeli tazminatının da bulunduğunu belirterek, bu şirketin uyarıldığını, kısa süre sonra binlerce aboneye ödeme bildirimlerini yapmaya başlayacağını söyledi.

Kamubulteni.com  |  Ankara