10 Bin Yeni Polis Alımı için Geri Sayım Sona Eriyor (PÖH Duyurusu da Bekleniyor)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'na 10 bin yeni polis alımı yapılacak. 23. Dönem POMEM Başvuru sonuçlarıyla ilgili duyuru beklenirken, bir kesim de PÖH alımı duyurusu beklemeyi sürdürüyor.

10 Bin Yeni Polis Alımı için Geri Sayım Sona Eriyor (PÖH Duyurusu da Bekleniyor)

Yüzbinlerce gencin hayalini süsleyen polislik mesleğine ilk adım olarak görülen 23. Dönem POMEM'de geri sayım sona eriyor. Polis Akademisi Başkanlığı 2017 veya 2018 KPSS puanlarıyla (En az 60 puan) Lisans mezunları arasından 8 Bin Polis, Önlisans mezunları arasından 2 bin polis memuru adayı öğrenci alımı gerçekleştirecek. İlgili alım için başvurular 1 Ekim - 14 Ekim 2018 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştirilmişti. 

23. Dönem için Başvurularını tamamlayan adaylar şimdi Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) yapılacak duyurulara kitlenmiş durumdalar. Akademi'nin resmi sitesinden 23. Dönem POMEM ile ilgili henüz yeni bir duyuru yok. Fakat yayımlandığı anda siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. 

PÖH Duyurusu da bekliyor

Yüzbinlerce adayın Polis Özel Harekat alımı müjde beklentileri devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı bu yıl PAEM, PMYO, POMEM duyurularını art arda yapmış, gençlerin yüzünü güldürmüştü. Fakat Polis Özel Harekat alımlarıyla ilgili hiç bir duyuru yapılmadı. Uzun süredir KPSS Şartsız Polis Özel Harekat alımı müjdesi bekleyen adaylar , konuyla ilgili İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu'ya ve Polis Akademisi Başkanlığı'na mesaj yağdırıyor, fakat PÖH alımı konusunda hala net bir açıklama bulunmuyor.

Polis Akademisi Başkanlığı'nın diğer personel alımları, kamudaki son dakika gelişmeleri ve daha fazlasını kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirerek kolaylıkla takip edebilirsiniz.