Toplu Sözleşme Görüşmesinde Taşeron Detayı

Türk İş Konfederasyonu önceki gün toplu sözleşme görüşmelerini hükümete iletti. Hükümete iletilen taleplerdeki taşeron detayı haberimizde. İşte taşeron işçiler için talepler.

Toplu Sözleşme Görüşmesinde Taşeron Detayı

Türk İş 'in toplu sözleşme teklifindeki taşeron detayı.

2019 yılı Toplu sözleşme görüşmeleri için ilk açıklama önceki gün geldi. Türk İş Konfederasyonu 'ndan yapılan açıklamada işçi kesiminin talepleri hükümete iletildi. 

İletilen talepte  "Toplu sözleşmenin başlangıç tarihindeki en düşük aylık brüt çıplak ücret 3 bin 500 TL’ye çekilecek. Sözleşmenin yürürlük başlangıç tarihindeki aylık çıplak brüt ücretlere 300 TL iyileştirme yapılacak." ifadelerine yer verildi. 

BİR DEFAYA MAHSUS 1500 TL ÖDEME

Türk İş 'in ilettiği talepte İşçilere, her yılın mayıs ayında bir defaya mahsus olmak üzere 1500 lira ek ödeme yapılması gerektiği belirtildi. 

Sosyal yardım: 1. yıl 500 TL/ay, 2. yıl 600 TL/ay. Yemek parası: 1. yıl 17 TL/gün, 2. yıl 18 TL/gün.

TAŞERON

Türk İş 'in hükümete ilettiği Toplu Sözleşme taleplerinde taşeron işçilerle ilgili şu ifadelere yer verildi:

* Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan veya naklen açıktan atanarak ya da yasayla geçiş yapan işçilerin her türlü hak ve menfaatleri gittikleri işyerindeki benzer işçilerin durumu ve geldikleri işyerlerindeki hizmet yılları emsal alınacak.

* Kadroya geçirilen taşeron işçiler, yasal düzenleme yapılarak, toplusözleşmeden yararlandırılacak. Kadro dışında bırakılan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi çalışmalarına devam edilecek.

* Yetki uyuşmazlığı devam eden işyerlerinde çalışan işçilere, bu ücret ve sosyal yardım artışları avans niteliğinde ödenecek. Bu işçiler içinden kurumunca ihtiyaç duyulanlar daimi işçi kadrolarına geçirilecek.

Toplu sözleşme görüşmelerinin 1 milyondan fazla kişi ile ailelerini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “İşçilerimizin ocak ayında aldığı ücrette, nisan-mayıs itibarıyla vergi kesintisi oluyor. Yaklaşık 3 bin lira ücret alan bir işçinin 300 liranın üzerinde kaybı oluyor. Bununla ilgili iki dönem önce ‘Denge Tazminatı’ maddemiz vardı. İlk dönem 500 liraydı, geçen dönem 750 lira oldu. Bu sene vergi kaybıyla ilgili talebimiz 1500 lira” dedi.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN