Kamu İşçilerinin Toplu Sözleşme zamları İçin İlk Rakam Açıklandı-Taşerona Var mı?

Son dakika haberi: Türk İş , toplu sözleşme görüşmeleri öncesi kamu işçileri için isteyecekleri zam oranını açıkladı.

Kamu İşçilerinin Toplu Sözleşme zamları İçin İlk Rakam Açıklandı-Taşerona Var mı?

Son dakika haberi: TİS öncesi zam oranı ile ilgili açıklama geldi.

Türk-İş Sendikası 'ndna yapılan son dakika açıklamasında, Toplu iş sözleşmesi öncesi tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar enflasyon+3 puan refah payı talep etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sunulan 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine dair talepler arasında tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar enflasyon+3 puan refah payı yer aldı.

TAŞERONDAN KADROYA GEÇENLER İÇİN DE TALEP

Edinilen bir diğer bilgiye göre Türk İş 'in toplu sözleşme görüşmelerine , 2020 yılına kadar YHK kararına bağlı olan taşerondan kamuya geçen işçilerin de alınması talebini iletti. 

Atalay daha önce yaptığı açıklamada, "Öncelikle enflasyonun altında olacak bir oran kimseyi memnun etmeyecektir. Bu nedenle çalışanlarımıza enflasyonu ezdirmeyecek bir teklif önereceğiz. İkinci hassasiyetimiz ise, en düşük ücretlerde biz baz oluşturulmasını talep ediyoruz. En düşük memur maaşı 3 bin 260 TL düzeyinde. En düşük işçi ücreti de en azından bu rakamla eşitlenmeli. Teklifimizi oluşturduktan sonra, kamuya götüreceğiz ve müzakerelerin hızlanması için çalışacağız." ifadelerine yer vermişti.

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

TİS GÖRÜŞMELERİNDEN, TAŞERON VE KAMU İŞÇİSİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE  HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN