TBMM'de Taşeron Maaş Zammı ve KİT'lere Kadro Açıklaması Geldi

Taşeron işçilerden kadro alamayanların sorunları ve kadroya geçen işçilerin maaş zammı sorunu TBMM gündemine geldi. İsmail Koncuk yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı. İşte taşeron açıklaması.

TBMM'de Taşeron Maaş Zammı ve KİT'lere Kadro Açıklaması Geldi

Taşeron işçiler için Mecliste son dakika açıklaması.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk TBMM 'de bir son dakika açıklamasında bulundu. Koncuk yaptığı açıklamada taşeron işçilerin sorunlarına değindi. Taşeron işçilerin tamamına kadro verilmediğini söyleyen Koncuk, maaş zammını da eleştirdi.

BÖYLE BİR SAYI YOK

Taşeron işçilerin tamamına kadro verilmediğini söyleyerek  hükümeti eleştiren İsmail Koncuk, "Taşeronlara kadro verdiniz, dediniz ki: “Biz 1 milyon taşerona kadro vereceğiz.” Hayır, böyle bir sayı yok, yanlış. Bakın, 2002 yılında kamuda sadece 20 bin civarında taşeron vardı; 2002 yılında yani iktidara geldiğiniz yıl, sadece 20 bin. Kaç oldu, biliyor musunuz? Kamuda bu sayı 700-800 binlere çıktı, belediyeleri de dâhil ettiğimizde 1 milyonu aşan bir sayıyla karşı karşıyayız, özel sektörü dâhil ettiğimizde 2 milyon taşeron çalışanla karşı karşıya kaldık."

SÖMÜRÜ SİSTEMİ

"Sebep? Sizin beceriksiz devlet yönetimi anlayışınız. Taşeronluk bir sömürü sistemidir, evlatlarımızın geleceğini sömürmektir, iliğinin, kemiğinin, kanının sömürülmesine müsaade etmektir. Yıllarca bunu yaptınız, “Kadro verdik.” dediniz, vermediniz."

KİT'LERDE HALA PROBLEM VAR

Hâlâ problemler yaşanıyor, KİT’lerde problem var. İnsanları aldatıyorsunuz. Hastanelerde çalışan bir sürü taşeron vardı, sadece bir kısmını kadroya aldınız, yüzde 70 kotası koydunuz, yüzde 30’u bugün işsiz kaldı. Bugün yirmi yıldır taşeron olarak çalışan bir vatandaş yanıma geldi, yirmi yıldır, Ankara Numune Hastanesinde; tazminatı bile ödenmemiş ya, dava açmış. Allah’tan korkun ya, bu sizin devriiktidarınızda oluyor. Adam yirmi yıldır çalışacak, işten atacaksınız, tazminatını da ödemeyeceksiniz ve adam dava açarak bu hakkını elde etmeye çalışacak. Bu devlet yönetmek midir? Bu adil olmak mıdır? Onun için, bu taşeron konusunda milleti aldatmayın."

Taşeron işçiler bu sayfada >> TIKLA KATIL

MAAŞ ZAMMI

Kadroya geçiirilen işçilerin maaş zamları konusuna da değinen İsmail Koncuk , düşük oranda yapılan artışlara tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

"O kadroya geçirdiğinizi söylediğiniz taşeronlara 2020 yılı sonuna kadar sadece 4+4 zam yaptınız, sabit zam yani enflasyon yüzde 50’de olsa, taşerondan kadroya geçenin zammı yüzde 4 olacak. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bu nasıl bir hesaptır, bunu birileri izah etsin, “Sebebi şu.” desin. Yani enflasyon yüzde 50, taşerona yapılan zam yüzde 4. Bu hesap nasıl bir hesaptır, bunun millete izah edilmesi lazım."

TAŞERON HABERLERİ İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN