Taşeronda Son Dakika Haberi: Talepler Erdoğan'ın Masasında

Kadroya geçen taşeron işçiler ile ilgili flaş iddia. TBMM kulislerinden edinilen bilgilere göre işçilerin TİS ve enflasyon farkı taleplerini içeren bir dosyanın Erdoğan 'a iletildiği belirtildi. İşte detaylar.

Taşeronda Son Dakika Haberi: Talepler Erdoğan'ın Masasında

Son dakika : Taşeronda önemli iddia.

696 Sayılı KHK ile kadro alan işçilerin durumu ve taleplerini içeren dosyanın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a sunulduğuna yer verildi. 

Geçtiğimiz yıl KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler , maaş ve diğer sosyal haklardan mahrum bırakılmıştı. Mağduriyet yaşayan işçiler ,seslerini her platformda dile getirmiş ve çağrıda bulunmuştu. 

TBMM 'de de sık şekilde gündeme gelen konu ile ilgili bir talep dosyası hazırlandığı ve söz konusu dosyanın değerlendirilmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın masasında olduğu belirtildi. 2020 Ekim Ayı’na ertelenen Toplu İş Sözleşmesi meselesi de söz konusu talep dosyası içinde.

Edinilen bilgilere göre taşeron işçilerin taleplerini içeren söz konusu dosynın değerlendirildiği ve bugün düzenlenecek toplantıda gündeme geleceği belirtildi. Toplantıda bürokratlarla yapılacak görüşmelerde işçilerin talepleri masaya yatırılacak ve değerlendirme sürecinden geçecek.

İŞÇİLER ENFLASYON FARKI İSTİYOR

2019 yılına girildiğinde düşük maaş zammı alan işçiler , enflasyona ezdirilmişti. Ciddi geçim sıkıntısı çeken işçiler , maaşlara enlasyon farkının getirilmesini istiyor.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN