Taşeronda Son Dakika Haberi: O İşçilere 1000 TL Maaş Zammı Müjdesi Geldi

Taşeronda son dakika gelişmesi. Toplu sözleşme imzalandı ve binlerce işçiye 1000 TL maaş zammı geldi. Söz konusu TİS, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kamu şirketinde çalışan işçilerle imzalandı. İşte detaylar ve son bilgiler.

Taşeronda Son Dakika Haberi: O İşçilere 1000 TL Maaş Zammı Müjdesi Geldi

Taşeronda o işçilere 1000 TL ikramiye müjdesi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan kamu şirketi İZENERJİ, bünyesindeki 5 bin 80 işçi ile toplu sözleşme masasına oturdu ve TİS 'te uzlaşı sağlandı.  İmzalanan toplu sözleşmeye göre daha önce ortalama 2600 TL civarında maaş alan bir işçi, yeni toplu sözleşmeye göre 1000 TL daha fazla maaş alacak. Yapılan zam ile birlikte İzenerji bünyesindeki işçilere 3600 TL maaş verilecek. Sözcü 'ye açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı maaş zammı rakamlarını doğruladı ve "Bu zamla birlikte ortalama her vatandaşa 920 TL ile 1080 TL arasında zam yapıldı. Vatandaşın ikramiyeleri de arttı" ifadelerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİLERLE BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLA

TİS 'E İMZA ATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne düzenlenen imza törenine  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel -İş Genel Sekreteri Cafer Konca, Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş İzmir 2 No’luŞube yöneticileri ile İZENERJİ şirketi genel müdürü ve yöneticileri ile birçok işçi katılım sağladı. 

KHK İLE KAMUYA ALINAN TAŞERON İŞÇİLER

TİS imza töreninde açıklamada bulunan  Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, KHK ile kamuya alınan taşeron işçilerin maaş sorununa değindi ve “Koşulsuz kadro istediğimizi DİSK olarak örgütlü olduğumuz her yerde aktardık. Ama 17 yıldır ‘ben yaptım’ anlayışında olan iktidar mağdur etmiştir. Ama biz söz verdik ve bugün belediye başkanımızın katkısıyla 800 tane arkadaşımız toplu sözleşmeden yararlanmıştır. Önemli olan mücadelede kazanım değildir, önemli olan kazandığını koruyabilmektir” diye konuştu. Kıdem tazminatının fona decredilmek istenmesine de tepki gösteren Yıldız, “Zorunlu BES ve kıdem tazminatının fon devri yeniden tartışılıyor. Ama biz yeniden haykırıyoruz kıdem tazminatımızı yedirtmeyeceğiz” ifadelerini kullandı..

Törende konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, TİS ile ilgili  “Böyle zor bir dönemde tüm engelleri aşarak bu toplu iş sözleşmesini imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En onurlu şey emeğinin hakkını almak için yan yana gelmek, örgütlü olmak ve emeğin Türkiye’sini kurmak için mücadelenin ortağı olmaktır” dedi.

KIDEM TAZMİNATI

Hazine ve Maliye Bakanının kıdem tazminatının fona devrini yeniden gündeme getirdiğini belirterek sözlerini sürdüren Çerkezoğlu şu ifadelerini kullandı:

Biz de buradan bir kez daha söyleyelim kıdem tazminatı bizim son kalemizdir, kırmızı çizgimizdir. O nedenle kıdem tazminatına el uzatanlara, emeğimizi yok sayanlara karşı bütün gücümüzle, sendikalı sendikasız tüm işçilerle birlikte kıdem tazminatımıza sonuna kadar sahip çıkacağız ve bu mücadeleyi bedeli ne olursa olsun sonuna kadar götüreceğiz."

TUNÇ SOYER 'DEN AÇIKLAMA: DİP DALGASI GELİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada, "Her gün demokrasiden adaletten, hukuktan, demokrasiden uzaklaşıyor ve fakat 31 Mart’tan bu yana bir dip dalgası geliyor. Bu dip dalga büyüyecek ve Türkiye’deki bu değişimin önceliğini biz yapacağız, değişim İzmir’den başlayacak” dedi.

Uzun bir müzakere süreci yaşadıklarına değinen Soyer, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Adaylık süreci boyunca eşit işe eşit ücret vereceğiz dedik, önemli aşamadayız. Göreceksiniz önümüzdeki bir kaç sene içinde büyükşehir belediyesinde eşit işe eşit ücreti başaracağız. Sözleşmede yer almayan diğer KHK mağdur arkadaşlarımız mağduriyetini giderebilmek için, Meclis ayı toplantımızda gündeme getireceğiz”

Bu TİS diğer belediyelere de örnek olmalıdır. Darısı diğer belediyeler ve kamu ile özelde çalışan işçilerin başına. 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN