Taşeronda Son Dakika Gelişmesi: Yine mi Kötü Haber?

Taşeron işçileri ilgilendiren son dakika haberi: Resmi Gazete 'de yayımlanan KİT taşeronları kararında yine mi kötü haber geliyor?

Taşeronda Son Dakika Gelişmesi: Yine mi Kötü Haber?

Taşeronda o işçilere kötü haber.

Bilindiği üzere geçtiğimiz gün Resmi Gazete 'de 2020 yılı KİT yatırım ve finansman kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürülüğe giren kararda KİT taşeronlarına kadro meselesine de yer verildi.

GEÇTİĞİMİZ YIL DA VARDI

Kamu İktisadi Teşebbüslerinin geçtiğimiz yıl yayımlanan yatırım ve finansman kararnamesinde de kadro meselesine yer verildi. Kadronun 2019 yılı programına dahil edildiği bildirildi. Ancak 2019 yılı KİT taşeron işçileri için yine aynı geçti.

KİT 'lerde çalışan taşeron işçiler ise bu yıl olduğu gibi 2020 yılında da yine aynı sorun ve erteleme ile karşılaşmak istemiyor.

KADRO KESİN DEĞİL

Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu İktisadi Teşebbüsleri Yatırım ve Finansman kararnamesinde yer alan bazı ifadeler dikkatleri çekti. 

Kırmızı ile gösterilen yere baktığımızda kesin bir ifadeye yer verilmediği görüldü. Bu da KİT taşeron işçilerinin 2020 yılında da kadroya alınamayabileceğini gösteriyor.

Taşeron işçiler bu ifadenin değiştirilmesini ve kesin bir ifade gelmesini istiyor. 

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: Sgk rehberi