Taşeronda Önemli Önerge Mecliste

Kadroya geçen taşeron işçiler ile ilgili önemli bir soru önergesi TBMM 'ye geldi. Söz konusu soru önergesinde düşük maaşlar ve özlük haklarının iyileştirmesi talepleri iletildi. İşte detaylar.

Taşeronda Önemli Önerge Mecliste

Kadroya geçen taşeron işçileirn özlük hakları ile ilgili soru önergesi TBMM 'de.

OHAL kapsamında yayımlanan KHK iel yüz binlerce taşeron işçi kamu kurumları bünyesine 4/D'li işçi olarak alındı. İşçiler kadroya alındı ama sadece adı kadroda kaldı. Özlük haklarında dişe dokunur bir düzenleme yapılmadı maaş zamları enflasyon rakamlarına ezildi.

İşçilerin özlük haklaırnda iyileştirme olup olmadığı, bu konuda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı konusu TBMM 'de soru önergesi oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, geçtiğimiz hafta TBMM 'ye Başkan Mustafa Şentop 'un yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi.

Verilen soru önergesinde Murat Bakan, kadroya geçen taşeron işçilerin özlük haklarında bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl gelen yüksek enflasyon karşısında ezilen işçiler bu yıl hala düşük maaş almakta. 

2020 yılına kadar YHK kararına bağlı olarak 4+4 maaş zammı alacak işçiler, kamu işçileri için devam eden toplu sözleşme görüşmelerine dahil olmak istiyor. 

İşte Murat Bakan 'ın verdiği soru önergesi >

Soru önergesine henüz cevap gelmedi. Önümüzdeki günlerde söz konusu sorulara cevap gelmesi bekleniyor. 

Kadroya geçen taşeron işçiler düzenleme bekliyor. 

TAŞERON İŞÇİ HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN