Taşeronda Önemli Karar: Meslek Kodu Müjdesi 2019

Taşeron işçileri ilgilendiren önemli karar Kamu Denetçiliği Kurumu 'ndan geldi. Meslek kodunda hata olan işçinin bu sorunu KDK tarafından düzeltildi. İşte detaylar.

Taşeronda Önemli Karar: Meslek Kodu Müjdesi 2019

Taşeron işçilere meslek kodu müjdesi.

OHAL kapsamında yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya işçi kadrosuna alınan işçiler, bu geçiş sürecinde çok sayıda sorunla karşılaştı. Bu sorunlar , işçiler tarafından Kamu Denetçiliği Kurumuna  iletildi. KDK ,i gelen itirazları değerlendirmeye aldı ve çözüme kavuşturmaya başladı. 

Bir Üniversitede Yabandı Diller okulunda büro personeli kadrosunda görev yapmakta iken , OHAL kapsamınmda yayınlanan KHK ile sürekli işçi kadrosuna personel , meslek kodu şikayet iile ilgili KDK 'ya başvurdu. 

Kadroya geçerken evrakları dolduran personel , yaptığı işi büro işleri olarak iletmesine rağmen e Devlet üzerinde farklı bir meslekte gösterildiğini fark etti. Personel , e Devlet kapısı üzerinde meslek kodunun temizlik personeli olduğunu gördükten sonra harekete geçti. 

Öncelikle çalıştığı üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulunas dilekçe veren personel , yapılan yanlışın giderilmesi için cevap alamadı. Burada çözüm bulamayan personel soluğu KAmu Denetçiliği Kurumu 'nda aldı. 

Şikayet üzerine harekete geçen Kamu Denetçiliği Kurumu , vatandaşın ücretsiz şekilde avukatlığını yaptı. Üniversite rektörlüğü ile iletişime geçen KDK,  incelemelerin başlatılmasını istedi. 

Başlatılan incelemeler sonrası işçi haklı görüldü ve  Rektörlük Personel Daire Başkanlığı, temizlik görevlisi olarak yapılan personelin  meslek kodunu "büro memuru" olarak değiştirdi.

Başvurucu, şikayetinde yer alan talebin gerçekleştiğini ifade ederek KDK'ya teşekkür etti.

Meslek kodunda hata olan , kadroya geçişte sıkıntılar yaşayan binlerce işçi KDK 'ya başvuru yapıyor. 

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN