Taşeronda O İşçilere Maaş Zammı Müjdesi 2019

Son dakika haberi: Taşeron işçileri heyecanlandıran bir zam haberi geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece YHK 'nın yüzde 4' lük zammını alan işçilere ek zam yaptı. İşte detaylar.

Taşeronda O İşçilere Maaş Zammı Müjdesi 2019

Son dakika haberi: Taşeronda o işçilere zam müjdesi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZENERJİ şirketi, 4 bin 500 işçinin maaşlarında bir iyileştirme yaptı. 

Yeni Asır 'dan Erhan Gülenç 'in kaleme aldığı yazsında , şirket bünyesinde çalışırken KHK ile kadrolu işçililği alınan 4500 işçiye  ekstradan 425  TL 'lik bir gıda yardımı yapılmasında karar kılındı.

İŞÇİ YOL ÜCRETLERİNE DE ZAM

Maaşlara gelen iyileştirmeye ek olarak işçilerin 170  TL  civarında olan yol paralarında da artış yapıldı ve 312 TL 'ye çıkarıldı.

YHK ZAMMINA EK OLARAK YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi 'nin yüzde 40 zam yaptığı İZENERJİ şirketinin sendikalı çalışanlarının yanında KHK ile taşerondan gelen 4 bin 500 işçiye YHK kararı çerçevesinde sadece yüzde 4 ' lük bir maaş zam yapılmıştı. Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu işçilere de destek için belediye meclisinde düzenleme yapacaklarını söylemişti. Ancak ilgili düzenleme konusunda bir önerge meclis gündeme getirilmemişti.

YÜZDE 17  ZAM OLDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 'in talimatı sonrası işçilere YHK zammı sonrası 417 lira gıda yardımı yapma kararı alındığını açıklamıştı. Bunun üzerine Yeni Asır işçilerin yemek desteğinin yanı sıra 'yol' yardımlarının da artırılması yönündeki talebini de gündeme getirmişti. Gelişmeler üzerine belediye, işçilerin büyük bölümünün 170 lira olan yol paralarını artırma kararı aldı. 4 bin 500 işçiye market çeki şeklinde 425 lira gıda desteği sağlanması kararı alınırken işçilerin büyük bölümünün 170 lira civarında olan yol parası yardımı da 312 liraya çıkarıldı. İşçilerle ilgili girişimleri sürdüren ve şirket yönetimiyle görüşmeler yapan DİSK Genel İş 2 Nolu Şube ile İZENERJİ şirketi yönetimi arasında yapılan artışlarla ilgili protokol imzalandı. Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, bu artışlarla birlikte 4 bin 500 işçinin ücretlerinde yüzde 17 civarında bir artış yaşanmış olduğunu söyledi. Yıldız, gıda çeki ve yol paralarının farkının ödemesinin 18 Temmuz tarihi dikkate alınarak yapılacağını da açıkladı.

Bu kararın diğer belediyelere, işçi çalıştıran kurumlara örnek olması gerekmektedir. 

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak : Yeni Asır