Taşeronda Kötü Haber: Maaş Zammı Eriyecek

Temmuz ayı yüzde 4 'lük maaş zammı sonrası kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarında bir miktar artış olacak. Ancak bu maaş zammının gelir vergisi karşısında eriyeceği bildirildi. İşte detaylar.

Taşeronda Kötü Haber: Maaş Zammı Eriyecek

Taşeronda o işçilerek ötü haber.

KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler, aldıkları ilave tediye , TİS ikramiyesi eğitim çocuk aile yardımları gibi ek ödemelerle birlikte vergi dilimine erken girecek. 

Yüzde 4 'lük maaş zammının ardından ek ödemelerde de artış olacak. Ödemelerde az da olsa yaşanacak artış sonrası işçilerin 2019 yılında bir üst vergi dilimi olan yüzde 20 'lik dilime erken gireceği bildirildi. 

İşçilerin toplam gelirleri 18 bin TL 'yi aşarsa bu işçiler yüzde 20 'lik vergi dilimine giriyor. Toplam gelirleri 18 bin TL 'yi aşacak işçilerin yüzde 20 'lik vergi dilimine girmesi sornası Temmuz 'da gelecek yüzde 4 'lük zam eriyecek. 

2019 yılında asgari ücret 2558 TL olmuş , vergi matrahı 2 bin 174 TL olarak açıklanmıştı. Asgari ücrete , TİS ve YHK hükümlerine göre yüzde 4 'lük bir zam gelmiş ve oran 2200 TL seviyesine yükseldi. Yüzde 4 'lük zam sonrası en düşük ücreti alan işçilerin de yüzde 20 'lik dilime gireceği belirtiliyor. 

İşçilerin Temmuz ayında aldıkları yüzde 4 'lük zam oranları sonrası bazı işçilerin vergi dilimine erken gireceği belirtiliyor. Yani bir işçinin geliri 18 bin TL 'yi geçtiği sırada bir üst vergi dilimi olan yüzde 20 vergi dilimine girecek. Gelir vergisi yüzde 5 seviyesinde artacak. İşçilerin Temmuz maaş zammı yüzde 4 seviyesinde.

2019 yılı gelir vergisi tarifesi tablosu şu şekilde;

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Kaynak: https://www.sgkrehberi.com/haber/219237/