Taşeronda Maaş Zammı Sorunu Çözülmüyor Ama..

Taşeron işçilerin kadroya geçtikten sonra çalışması için kurulan şirkette , birçok ismin ek olarak maaş aldıkları belirtildi. İşte detaylar ve son bilgiler.

Taşeronda Maaş Zammı Sorunu Çözülmüyor Ama..

Taşeronda tepki çeken adım.

Bir belediye başkanı ile belediye meclis üyesi, belediye şirketleri yönetiminde çalışması durumunda huzur hakkı adı altında maaş almaktadır.  10 bin 900 TL belediye başkanı maaşı almakta olan Niğde Belediyesi Başkanı Emrah Özdemir 'in buna artı alarak belediye şirketinden de aylık 3 bin 500 lira huzur hakkı aldığı öğrenildi.

CHP ’li Meclis Üyesi Erdal Aydoğan, 1 Ağustos 2019 günü belediyeye bir başvuru yaptı ve belediye şirketlerinde yönetim kurulunda bulunanların ne kadar maaş aldıklarını sordu. 

TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇMESİ İÇİN KURULDU

Bu yazıya cevap geldi ve Niğde Belediyesi Personel Anonim Şirketi ’nin taşeron işçilerin kadroya geçtikten sonra belediye kadrosunda olması amacıyla 29 Mart 2018 tarihinde 20 milyon 25 bin bütçesiyle kurulduğu anlatıldı.

Söz konusu şirketin yönetiminde bulunan Belediye Başkanı Özdemir 'in belediye başkanı maaşına ek olarak 3 bin 500 TL 'de huzur hakkı aldığı bildirildi.

Belediye tarafından verilen cevap yazısında , şirketin başkan vekilliğini 25 Mayıs 2018 - 14 Kasım 2018 tarihleri arasında Aslan Gezici yaptı ve bu isme aylık 3 bin lira huzur hakkı verildi. Şu anda ise şirketin başkan vekilliğini Orhan Özbek yürütüyor. Özbek de aylık 3 bin lira huzur hakkı alıyor. Özbek bir önceki dönem belediyede AKP’den meclis üyeliği yaptı.

MEMUR VE İŞÇİYE TAŞERON ZAMMI

Geçtiğimiz gün memur ve kamu işçisi maaş zamları belli olmuş ve düşük seviyede gelen zam miktarı açıklaması tepkilere neden olmuştu. 

Taşeron işçiler ise hala 4+4 'lük YHK kararına bağlı olarak çalışıyor. Ancak memur ile kamu işçileri enflsyon farkı almasına  rağmen kadroya geçen taşeron işçiler ile taşeronlar enflasyon farkından faydalanamıyor. 

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN  MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kaynak: Cumhuriyet