Taşeronda Maaş Müjdesi

Son dakika haberi: KHK ile kadroya geçen taşeron işçileri yakından ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Hizmet İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada maaş müjdesi verildi. İşte detaylar.

Taşeronda Maaş Müjdesi

Taşeronda son dakika haberi.

Hizmet İş Sendikası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada , KHK ile kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarının yeniden hesaplanacağına yer verildi. 

Hizmet İş tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Sendikamız Hukuk Müşavirliğince, 696 Sayılı KHK ile mahalli idarelerin iktisadi teşebbüsleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve asgari ücretin katlarına (%10, %20, %30,vb.) çalışan emekçiler adına, geçiş sonrası asgari ücretin yüzdelik katlarının uygulanmaması nedeniyle açılan dava işçiler lehinde sonuçlandı." denildi.

Açıklamada Ankara 24. İş Mahkemesine açılan davanın önceki gün sonuçlandığına ve davanın kabul edildiğine yer verildi.  Mahkeme tarafından verilen karar , işçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

YENİ ÜCRETLER

Yerel Mahkeme tarafından verilen karara göre, asgari ücretin fazlasına çalışan emekçilerin ücreti yeni asgari ücret seviyesine yükseltilecek. Hizmet alım ihaleleri ve bireysel iş sözleşmesinde belirlenen yüzde fazlası (%10, %20… vb) ise yeni asgari ücret esas alınarak tespit edilecek. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Asgari ücretin yüzde fazlasına çalışan emekçilerin bu şekilde tespit edilen yeni ücretlerine, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren Yüksek Hakem Kurulu kararı ile imzalan toplu iş sözleşmesinde belirtilen ücret zammı uygulanacak. İşçi hizmet alım ihalelerine ile bireysel iş sözleşmelerine göre asgari ücretin % 10 fazlası ile çalışıyor ise; 1 Ocak 2019 tarihinde uygulanacak 85,28 TL/gün brüt asgari ücretin %10 fazlası 93,80 TL/gün brüt üzerine %4 oranında zam yapılarak, 97,55 TL/gün brüt olarak ücreti tespit edilecek. Yine, işçinin ücreti asgari ücretin %20, %30, %40, %50 ve katları ise, bu örnek hesaplama temel alınarak 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle ödenecek ücretlerin tespit edilmesi gerekecek."

Taşeron işçilerle bilgi alış verişi için platforma katılın >> TIKLA KATIL

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >> İŞTE LİNKLER.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN