Taşeronda Kadro ve Maaş Sorunu TBMM'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 'nda taşeron işçilerin sorunları ile ilgili açıklama geldi. Kadro ve maaş alamayan taşeron sorunu gündemde.

Taşeronda Kadro ve Maaş Sorunu TBMM'de

TBMM 'de maaş ve kadro sorunu TBMM 'de.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu önceki gün toplantı. Genel Kurul 'da taşeron sorunları gündeme geldi. Konu ile ilgili iki açıklama geldi.

BURCU KÖKSAL'DAN AÇIKLAMA

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal bir açıklama yaptı. Köksal yaptığı açıklamada taşeronda maaş alamayan işçilerin sorununu meclise taşıdı. 

Köksal yaptığı açıklamada "Karayollarında çalışan taşeron işçiler üç aydır maaş alamıyorlar. Kiminin elektriği, suyu, doğalgazı kesik, kimi icralık olmuş, kimi çocuğuna harçlık bile veremiyor. Seçim bölgem Afyonkarahisar’da da Karayolları 31. Şubede çalışan taşeron işçiler maaşlarını almadan çalışıyorlar. Kamu-özel iş birliği projeleri kapsamında hazine garantisi verilen şehir hastaneleri, köprüler, otoyollar için yandaş müteahhitlere bütçeden 13 milyarın üzerinde ödeme yapıp iş gariban işçinin alın terine, emeğine, maaşına gelince “Bütçede para yok.” diyenlere yazıklar olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

KANİ BEKO 'DAN AÇIKLAMA

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise kadro alamayan taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi. Beko yaptığı konuşmada,  "Taşeron işçilere kadro konusu, olağanüstü hâl döneminde, 24 Aralık 2017 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan 696 sayılı torba kanun hükmünde kararnameyle düzenlenmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, 744.342 kamu taşeron işçisi merkezî ve yerel yönetimlerde kadroya alınmış, yaklaşık 275 bin işçi kadrosuz kalmıştır. Kamu iktisadi teşekkülleri, KİT ve bazı ortaklıklarda çalışan taşeron işçiler kadroya alınmamıştır. Belediyeler, il özel idareleri ve bağlı kuruluşlarda çalışanlar ise kamu işçisi olarak kadroya alınmamış, bu işçiler belediye şirketlerinde işe alınmıştır. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle işçilere yılda yüzde 4 + yüzde 4 ücret artışı getirilirken, işçilerin sosyal yardım, prim ve tazminatları için herhangi bir artış söz konusu değil. Enflasyonun yüzde 20’yi aşması…" derken bu esnada Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı. 

TAŞERON İŞÇİLER bu sayfada >> TIKLA KATIL

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN...

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN