Taşeronda İkramiye Tarihi İçin Açıklama

Son dakika haberi: Akşam yazarı Bülbül, kamu işçilerine ve taşerondan kadroya geçen işçilere bayram öncesi tediye ödemelerinin verileceğini aktardı. İşte detaylar.

Taşeronda İkramiye Tarihi İçin Açıklama

Taşerondan kadroya geçen 4/D'li işçilerin ve kamu işçilerinin tediyeleri hakkında açıklama.

Akşam Gazetesi 'nden Okan Güray Bülbül , bugün kaleme aldığı yazısında, KHK ile kadroya geçen işçiler ile kamu işçilerine ilave tediye ödemelerinin bayramdan önce ödenmesinin planlandığını aktardı. 

KANUNDA HÜKÜM YER ALDI

6772 sayılı kanun kapsamında kamu işçilerine ilave tediye ödemeleri yapılmaktadır. Tediye ödemeleri , bu kanun kapsamına alındı ve her yıl düzenli olarak ödeniyor. 

TOPLAMDA 52 GÜN İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ

Kamu işçilerine 52 günlük ilave tediye ödemeleri yapılmaktadır. Yılda 4 taksitle yapılacak ilave tediye ödemeleri , 13 'er gün şeklinde yapılıyor. 2019 yılının ilk iki taksidi ödendi. Ocak 'ta ve Ramazan Bayramı öncesi verilen ilave tediyelerin ardından 26 günlük ilave tediye ödemesi kaldı.

GEÇTİĞİMİZ YIL AĞUSTOS AYINDA ÖDENMİŞTİ

Her yıl Ocak, Haziran, Ağustos ve Aralık aylarında yapılan ilave tediye ödemeleri , bu yıl da bu şekilde ödendi. İlave tediye ödemelerinin üçüncü ve dördüncü taksitleri Ağustos ile Aralık aylarında ödenecek. 

Akşam Yazarı Bülbül, ilave tediye ödemelerinin Bayram 'dan önce yatırılacağını aktardı. 

Taşeron haberleri için TIKLA-TAKİP ET

MADEN İŞÇİLERİNE 23 ARALIK 'TA

Maden işçilerine ise ilave tediye ödemelerinin tamamı 23 Aralık 2019  günü ödenecek. Maden işçileri yılsonunda 52 günlük ilave tediyenin tamamını tek seferde alacak.

ASGARİ ÜCRETLİYE 1585 TL İLAVE TEDİYE

Asgari ücretli olarak kamuda çalışmakta olan bir işçie , 2019 'un kalan günlerinde 26 günlük ilave tediye ödemesi yapılacak. İki taksidin toplamında asgari ücretliye toplamda bin 585 TL 16 kuruş ikramiye ödemesi yapılacak.

3.000 TL brüt maaşla çalışana 1.856,76 TL, 3.500 TL maaş alana ise 2 taksit toplamında 2.258 TL  ödemesi yapılacak.

KESİNTİLER VAR

İşçilere verilen ilave tediye ödemesinden yüzde 15 sigorta primi ve yüzde 15 gelir vergisi kesintisi yapılıp işçilere ödeniyor.  Bu kesintilerin yanı sıra vatandaşlardan damga vergisi kesintisi de yapılıyor.

Belediye kamu işçileri ise ilave tediye ödemelerinden faydalanamıyor. İşçiler , ilave tediye ödemelerinden faydalanmak istiyor.

KADRO ALAMAYAN İŞÇİLER İLE 4/D'Lİ İŞÇİLERİN MAAŞ ZAMLARI

KHK 'nın kapsamı dışında tutulan işçiler kadro beklerken , kadroya geçen ancak hala YHK kararına bağlı olarak enflasyona ezilen işçiler de 2019 yılı Toplu Sözleşmeye dahil edilmek isteniyor.