Taşeronda Ek Zam ve KİT'lere Kadro İçin Önemli Açıklama

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son dakika açıklamasında kadroya geçen taşeron işçilere ek zam yapılması gerektiğini vurgularken , KİT'ler ve kadro alamayan diğer taşeron işçilerin de kadroya alınması gerektiğini söyledi.

Taşeronda Ek Zam ve KİT'lere Kadro İçin Önemli Açıklama

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'dan önemli taşeron, kıdem tazminatı ve kadro dışı kalan taşeron işçi açıklaması

Türk-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatının, işçinin son kalesi olduğunu söyleyerek, "Kıdem tazminatının bu şeklinden memnunuz. Alamayanlarla ilgili bir düzenleme yapın, katkı sağlayalım. Nokta kadar geriye giderseniz, buna müsaade etmeyiz. Kıdem tazminatı işçinin son kalesidir" ifadelerine dikkatleri çekti.

Türk Metal Sendikasının 55. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Temsilciler Toplantısı"na katılan Atalay, Türk-İş'in üye sayısının 1 milyonu bulduğunu, işçilerin aileleriyle 4 milyonluk büyük bir aile olduklarını söyleyerek, bu ailenin her zaman Türkiye'nin yanında ve emrinde olduğuna dikkatleri çekti.

Ücretlilerin ağır vergi yüküyle karşı karşıya kaldığını belirterek açıklamasını sürdüren Atalay, çalışanların ocakta ayında aldıkları ücretini aralıkta da eksiksiz alması gerektiğini dile getirdi.

EK ZAM TALEBİ

Atalay, açıklamasının devamında, son dönemde bazı köşe yazarları ve sendikaların dile getirdiği kıdem tazminatında fon sistemine geçilmesini savunduğunu  söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde fonların akibetini hepimiz biliyoruz. Kıdem tazminatının bu şeklinden memnunuz. Alamayanlarla ilgili bir düzenleme yapın, katkı sağlayalım. Nokta kadar geriye giderseniz buna müsaade etmeyiz. Kıdem tazminatı işçinin son kalesidir. Nokta kadar geriye gidiş olursa, ona mani olamazsak, onu muhafaza edemezsek bu koltuklarda oturmanın hiçbir anlamı yok."

KADRO ALAMAYAN TAŞERON İŞÇİLER

Kamuda sürekli işçi kadrosuna alınan taşeron işçilerin altışar aylık dönemler için yüzde 4 olan ücret zammının en az yüzde 20'ye yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, başta Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) olmak üzere taşeron düzenlemesinin dışında kalan işçilerin de bir an evvel kadroya alınmasını istedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA