Flaş: Taşerona O Görüşmeden de Kötü Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk İş Başkanı arasında geçen görüşmenin detayları ortaya çıktı. Taşerona o görüşmeden de bir şey çıkmadı. İşte detaylar.

Flaş: Taşerona O Görüşmeden de Kötü Haber

O görüşmede de taşeron unutuldu.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmesinin detaylarına Cumhuriyet Gazetesi ulaştı. Cumhuriyet 'te yer alan haberde Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme yapıldığı bildirilmişti. Bu görümenin detayları merak edilirken taşeron konusunun bu görüşmede gündeme geldiği ancak çözümü hakkında bir gelişme katedilmediği bildirildi.

Türk İş Genel Başkanı Ergün AtalaySakarya’da Demiryol-İş’te işçilerle buluştuğu toplantıda,  Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Atalay yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kendisi bana Türkİş’in görüşünü sordu. ‘Sayın Cumhurbaşkanım, kırmızı çizgimiz yüzde 8’den aşağıya inmememiz lazım. Yüzde 9 bizim için mükemmel olur. İşte düşük ücretlilerle ilgili de 150 lira iyileştirme...’ dedim. Cumhurbaşkanı da ‘Talimat vereceğim’ dedi.”

Taşeron işçiler bu sayfada >>> TIKLA KATIL

TÜRK İŞ 'İN TALEBİ NEYDİ?

Ergün Atalay başkanlığındaki Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, 19 Haziran 2019 günü Çalışma Bakanlığı ’na sunduğu teklifte ilk 6 ay için yüzde 15 zam, seyyanen de 300 lira istemişti.

Öte yandan Türk İş taşeron işçiler ile ilgili taleplerini de Bakanlığa iletmiş, ilave tediye konusunu da iletmişti. Ancak imzalanan toplu sözleşmede taşeron işçiler ve kadroya geçen işçiler hüsrana uğradı.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN