Taşeronda Maaş İçin Bir Sevindiren Bir Son Dakika Haberi Daha

Son dakika haberi: KHK ile kadroya geçen taşeron işçileri sevindiren bir son dakika haberi daha geldi. Bir sendika daha açtığı davayı kazandı.

Taşeronda Maaş İçin Bir Sevindiren Bir Son Dakika Haberi Daha

Taşeronda son dakika haberi.

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde taşeron işçi olarak çalışırken OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile kadroya alınan işçileri sevindiren bir haber daha geldi. Öz Sağlık İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada açılan davanın işçiler lehine kazanıldığına yer verildi.

Konu ile ilgili sendikadan bir açıklama yapıldı. Sendika resmi sayfasında yayınlanan duyuru şu şekilde;

Sağlık Bakanlığı’na bağlı İl Sağlık Müdürlüğü’nde Ambulans Şoförü olarak çalışan üyemiz adına kadroya geçmeden önce almakta olduğu asgari ücretin %36 fazlasının kadroya geçiş sonrasında da ücretine yansıtılması, bu ücretin üzerine ayrıca 01.01.2019 tarihi itibariyle %4 zam oranının uygulanması gerektiği iddiası ile üyemiz adına açtığımız dava lehimize sonuçlanmıştır.

Karar kadroya geçmeden önce asgari ücretin %....... fazlası ile çalışan tüm üyelerimiz için emsal nitelik teşkil etmektedir. 

İlgili karara yönelik yasal süreç tamamlandıktan ve kararın kesinleşmesi ile birlikte tüm üyelerimizin ücret fark alacakları, ilgili kurumlardan adli ve idari yollardan talep edilecektir. 

Öz Sağlık-İş Sendikamız üyeleri başta olmak üzere, tüm işçi kardeşlerimizin duyurularımızı ve süreci takip etmeleri önemle rica olunur.

Bu vesile ile samimi emek ve gayretlerinden dolayı sendikamız Avukatlarını tebrik ediyoruz. 

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN