Son Dakika: Taşeron Maaşları İçin Bir Sevindiren Haber Daha Geldi

Taşerondan kadroya geçen işçileri yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması daha geldi. Yapılan açıklamada , yüzdelik vergi dilimi için bir davanın daha olumlu şekilde sonuçlandığına yer verildi.  İşte son dakika bilgisi.

Son Dakika: Taşeron Maaşları İçin Bir Sevindiren Haber Daha Geldi

Taşeron maaşlarındaki yüzdelik dilim için bir haber daha.

Ankara 35. İş Mahkemesi 'nde görülen davanın karar tutanağı yayımlandı.  Yayımlanan karar metni şu şekilde;

Duruşma dosyasomom yoğunluğu ndeniyle gerekçesi daha sonra gerekçeli kararda yazılmak üzere 

DAVANIN KABULÜNE;

Davacının ücretinin asgari ücret tespit komisyonunun tespit ettiği %32 fazlası olduğunun tespitine

Davacının bakiye fark ücreti alacağı olan brüt ...... TL'nin 50 TL sinin dava, bakiyesinin ıslah tarihinden itibaren işleyecek en yüksek mevduat faiziyle birlikte davalıdan tahsili ile davacıya verilmesi.

Brüt alacaklardaki yasal kesintinin infaz sırasında nazaran alınmasına, Sair hususların gerekçeli kararda belirtilmesine;

Dair, davacının yüzüne karşı, mikrat itibari ile kesin, tesPit yönünden BAM yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı.

KADIN-ERKEK TAŞERON İŞÇİLER BU SAYFADA TIKLA KATIL

BÜRO İŞ 'TEN AÇIKLAMA

Bu karar sonrası yapılan açıklama şu şekilde;

Hakkımız olan yüzdelik dilimlerin maaşlara yansırılması hususunda yargı önünde verdiğimiz mücadele , sizlere söz verdiğimiz gibi NİHAYETİNDE SONA ERDİ.

Ankara 35. İş Mahkemesi 'nde  2019/263 esas numarası ile açmış olduğumuz dava 12/11/2019 tarihinde kabul edildi. Bunu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayız.

On binlerce üyemizi yakından ilgilendiren bu dava için  gerekli hassasiyet gösterilmiş ve yoğun çabalarımızla dosya ikinci velsede karara çıkartılmıştı. Açmış olduğumuz davada talebimiz hem maaşımızın asgari ücretin %.. fazlası şeklinde olduğunun tespiti ile ücretlerimizin geleceğe yönelik olarak düzeltilmesi hem de ödenmeyen ücret farklarımızın geçmişe yönelik tahsili yönündeydi. Davamızın kararında ücret farklarımızın ödenmesi yönünden KESİN olarak, tespit açısından ise hukuki prosedür nedeniyle kanun yolu açık olarak hüküm kurulmuştur. Şayet davalı Sağlık Bakanlığı tarafından karar istinaf edilecek olsa bile, bir üst mahkemenin de haklılığımızı tescil edeceği husuunda şüpheye yer yoktur. 

Bu knuda 2019/Ocak ayından itibaren haklı olduğumuz bilinciyle, erdiğimiz mücadelelerle kararlolığımızı sürdüerek son aşamaya geldik. İdarelerin keyfi uygulamalarına son vererek, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için yargı organları önünde haklılığımızı tescil ettik.

1/1/2019 tarihindne bugüne kadar ücretlerimize yansıtılmamış olan yüzdelik dilimlerimizin doğru bir şekilde hesaplanarak ve geçmişe dönük olarak ödeneceği hususu bir tartışma konusu olmaktan çıkmış ve netliğe kavuşmuştur. 

Yargı kararının icedilikle uygulanarak, şimdiye dek biriken tüm yüzdelik farklarımızın yasal faiziyle birlikte maaş bordrolarımıza derhal yansıtılmasıu ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için ilgili kurumlara gerekli başvurular yapılacaktır. 

TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA