Önemli Toplantıda Dikkat Çeken Taşeron Açıklaması

Taşeronda dikkat çeken açıklama , DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan 'dan geldi. Çalışkan önemli isimlerin katıldığı toplantıda taşeron sistemi hakkında “Bu ucube sistemi çalışma hayatından ve ülkeden söküp atana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Önemli Toplantıda Dikkat Çeken Taşeron Açıklaması

Dikkat çeken taşeron açıklaması.,

DİSK Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan 17. Olağan Genel Kurul için Ankara ’da toplanan işçilere ve aralarında TBMM Başkanvekili Levent Gök 'ün, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu Genel Sekreteri Jan Willem Goudriaan’ın bulunduğu konuklara seslendi ve dikkat çeken taşeron açıklaması yaptı.

Küreselleşme, ekonomik ve sosyal yapıda son dönemlerde yaşanan bozulmaların Türkiye ’deki yansımasını “otoriterleşmenin artması” olarak niteleyen Çalışkan,  “Öyle ki en temel hak ve özgürlüklerimizi tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Emperyalist işgal ve stratejileri Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yayılırken, Türkiye’de ise AK Parti ile neoliberal dönüşüm sürecinde Türk-İslam sentezi, milliyetçilik, din ve inanç istismarı, piyasacılık gibi ideolojik-siyasal motifleri ön plana çıkarmıştır.” dedi.

EMEK BASKI ALTINA ALINIYOR

Emek otoriter rejimle baskı altına alındıkça demokrasinin gerileceğini , demokrasinin gerilmesi ile birlikte emein daha çok baskı altına alındığını söyleyen  Çalışkan bir kısır döngü içine girildiğini söyleyerek, “İşte bu yüzden çizgimiz, mücadelemiz, emek mücadelesi ve demokrasi mücadelesidir” dedi.

TAŞERON SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ

Taşeron sistemine sert eleştirilerde bulunan Çalışkan, “Bu ucube sistemi çalışma hayatından söküp atana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Belediyelerde temel istihdam biçimi ‘Belediye Şirket İşçiliği’ oldu. 2015’te belediye şirketlerinde çalışan işçi sayısı 81 bin iken 2018 başında 454 bine ulaştı. Belediyeler kâr kurumları değildir. Norm kadro kalkacak herkes belediyenin kadrolu çalışanı olacak.” dedi.

İŞÇİLERE SENDİKA BASKISI

Seçimlerden sonra işçiler üzerinde oluşan sendika baskısına da tepki gösteren Çalışkan, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“İşçinin sendika seçme özgürlüğünü elinden almayın. Gerekirse seçim sandığını ortaya koyalım, sendikalarını seçsinler. Yetkili sendika referandumla belirlensin. İşveren ve iktidar gücünü kullanarak sendikacılık yapmayı tarihe gömelim. Hedefimiz genel işler işkolunda 1 milyon 61 bin üyenin tamamını örgütlemek.”

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN