Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Maaş Zammı Beklentileri Devam Ediyor

Taşeron kadro düzenlemesinin ardından kadroya geçen kamu işçilerinin maaşlarına yapılacak zam oranında düzenleme beklentisi devam ediyor.

Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Maaş Zammı Beklentileri Devam Ediyor

Taşeron kadro düzenlemesinin ardından kamuda sürekli işçi statüsüyle istihdam edilen fakat toplu iş sözleşmesi gereğince yüzde 4+4 zam almalarına karar verilen işçiler, enflasyonun altında kalan maaşlarından dolayı yeni bir düzenleme beklentisi içerisinde.

İŞÇİLER ENFLASYONUN ALTINDAKİ ZAM ORANINDAN MEMNUN DEĞİL

Asgari ücrete yapılan zam oranı kadar maaşlarına zam yapılmasını bekleyen taşeron işçilerle ilgili henüz net bir açıklama yapılmış değil. Sayıları yüzbinleri bulan eski taşeron işçi , şimdiki kamu işçileri aynı işi yaptıkları diğer personellerden maaş bakımından, özlük hakkı bakımından bir çok konuda mağdur olduklarını belirterek, yeni bir düzenleme beklediklerini belirtiyor. 2 Nisan'da KHK ile kadroya geçirilen taşeron işçilere 2019 Ocak'ta toplu sözleşmeye yapılacak zamlar uygulandı. Taşeronda kadroya geçiş işlemleri tamamlanan işçilere idarelerce uygulanmak üzere, YHK tarafından karara bağlanan ve 2020 yılına kadar geçerli olacak zam oranı belli olmuştu.

1152 TL BRÜT İLAVE TEDİYE ÖDENECEK

Buna göre taşeron işçiler 2019'da 6 aylık dilimlerde 4+4 oranında zam alacak. İlave tediyelerle ilgili kararda geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yine burada taşerondan belediye şirketlerine geçen işçiler de ilave tediye uygulamasından faydalanamadıklarını belirtiyor. 696 sayılı KHK kapsamında 375 sayılı KHK'nın 24'üncü maddesi çerçevesinde taşerondan belediye şirketlerine geçişi tamamlanan işçilere ilave tediye ödemesi yapılmayacak. 2019 yılında belediye şirketlerinde çalışan işçiler ilave tediye ödemesi alamayacak. 2019 yılı ocak ilave tediye ödemelerinde ise en düşük brüt tutar 1.152 TL olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz yıl ilave tediyelerin sonuncusu Aralık ayında gerçekleştirilmişti.