İBB Adayı Binali Yıldırım'dan Taşeron Açıklaması

Binali Yıldırım 'dan taşeron açıklaması geldi. Bir işçinin sorduğu kadro sorusuna Binali Yıldırım 'ın cevabı haberimizin devamında. İşte o açıklama.

İBB Adayı Binali Yıldırım'dan Taşeron Açıklaması

Binali Yıldırım 'dan taşeron konusunda yeni açıklama.

Diyarbakır 'daki programından sonra Şanlıurfa 'ya geçen Binali Yıldırım 'a , kadro alamayan taşeron işçilerin sorunu soruldu.

FOX TV ’nin aktardığı bilgiye göre bir işçi, Binali Yıldırım ile görüşme fırsatı yakaladı ve ona kadro alamayan taşeron işçilerin sıkıntısını iletti.  Binali Yıldırım, kadro isteyen bu taşeron işçiye “Biliyorum da sonra kaldı o iş. Lafı uzatıp zurna yapmayın, söylendi bakacağız. Çalışıyorsunuz iyi kötü, devam edin bakalım”  dedi.

DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Binali Yıldırım geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada "Bir İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 84 bin çalışan var. Bunlardan birçoğu sözleşmeye geçti, bir kısmı taşerondan KHK ile benim başbakanlığım dönemimde çıkardığımız bir kanunla kadroya geçtiler. Ancak 30-70 hesabından dolayı bazı arkadaşlarımız bu haktan yararlanamadı. Size burada söz veriyorum, böyle adaletsizlik olmaz, aynı iş yerinde çalışanları farklı bir muameleye tabi tutulması olmaz. Bu haksızlık giderilecek. Bu KHK ile geçenlerin biliyorsunuz, enflasyon farkı verilmiyor idi, o zaman belediye başkanlarımıza söyledik, dedik ki bu arkadaşlarımızı hakkıdır, nihayet bir karar alındı, o kararda 635 lira ücretlerine ilave olacak, bunun bazıları uygulanıyor, bazıları uygulanmıyor.

Buradan yönetici arkadaşlara ve sendika başkanlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Bu dengesizlikleri bir an önce düzeltin ve çalışanlarımızın hakkını bir an önce verin diyorum"  demişti. 

TAŞERON HABERLERİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN