Flaş: Taşerona Yine Kötü Haber

Kadro alamayan ve kadroya geçen taşeron işçilerini üzen bir haber de dün geldi. Türk İş 'ten sonra Hak İş Sendikası toplu sözleşmeye taşeron sorunu çözülmeden imza attı. İşte detaylar.

Flaş: Taşerona Yine Kötü Haber

Taşerona bir şok daha.

Geçtiğimiz hafta hükümet ile Türk İş Konfederasyonu kamu işçilerinin maaş zammı için toplu sözleşmeye imza attı. Toplu sözleşmede taşerona kadro ve kadro alan taşeronların hakları yer almamış ve taşeron işçiler bir kez daha elleri boş dönmüştü. 

Önceki gün Hak İş ile hükümet arasında da kamu işçileri için toplu sözleşmede imzalar atıldı. Yüz binlerce işçinin açıklama ve düzenleme beklediği bu görüşmeden de taşerona bir şey çıkmadı. 

HAK İŞ BAŞKANI MAHMUT ARSLAN TİS ÖNCESİ NE DEMİŞTİ?

Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan , toplu sözleşme görüşmeleri öncesi bir çaıklama yapmış ve toplu sözleşme görüşmelerinde taşeron konusu ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu bağlamda, kadroya geçen işçiler ile kapsam dışında bırakılan taşeron işçilerin de çerçeve protokole dahil edilmesini ve artışlardan yararlanmasını istiyoruz. Hak-İş olarak, toplu iş sözleşmesinin kısa zamanda, masada uzlaşmayla sonuçlandırılmasını umut ediyoruz." 

TAŞERON YOK

Hem Türk İş hem de Hak İş Sendikası , 2019 yılı yoplu sözleşme görüşmelerinde taşeron sorununun masada olacağını söyledi. Her iki sendika da kamu işçileri için TİS 'e imza attı ama imzalanan toplu sözleşmede taşeron meselesi yok.

KAMU İŞÇİLERİNİN MAAŞ ZAMLARI

Önceki gün toplu sözleşme imza töreninde konuşan Bakan Selçuk , kamu işçilerinin maaş zammı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"2019’un ilk altı ayında %8 oranında, ikinci altı ayında %4 oranında zam yapılması konusunda uzlaştık. Kamu işçilerimiz Ocak ayında %6,69 oranında bir enflasyon farkı zammını da almışlardı. 2019 yılı için üzerinde uzlaştığımız zamlarla birlikte, yıl geneli toplam ücret zammı %19’u aşmış durumda."

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN