Cumhurbaşkanı'ndan Taşeron Talimatı

Son dakika.. Kadroya geçen işçiler ile taşeron işçiler için Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan talimat geldi. Geçtiğimiz gün yayımlanan karar sonrası Erdoğan başkanları sözlü olarak uyardı. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı'ndan Taşeron Talimatı

Cumhurbaşkanlığı 'ndna taşeron talimatı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından geçtiğimiz gün bir karar yayımlandı. Yayımlanan karar taşeron işçilerin , istihdam edildiği kadrodan başka işte çalıştırılmamasına yönelikti. Bu karara göre taşeron işçiler ile kamuya alınan kadrolu işçiler sadece kendi işlerinde çalıştırılabilecek.

ŞİKAYETLER ARTMIŞTI

Son dönemlerde BİMER ve CİMER ile sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada şikayetlerini dile getiren işçiler , normal işlerinin dışında işlerde çalışıltırıldıklarını , karşı gelince de mobinge maruz kaldıklarını ifade etti. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI YAYIMLANDI

İşçilerin yoğun şikayetleri sonrası Cumhurbaşkanlığı harekete geçti ve bir karar yayımladı. Yayımlanan kararda taşeron işçiler ve KHK ile kadroya alınan işçilerin başka işlerde çalıştırılmayacağına yer verildi. 

Karar işçiler tarafından sevinçle karşılandı.

Taşeron işçiler bu sayfada >> TIKLA KATIL

YENİ AÇIKLAMA

Bu kararın ardından bir son dakika açıklaması daha geldi. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın başkanlara talimat verdiği bildirildi. 

Belediye Başkanları ile düzenlediği toplantıda konuşan ve tecrübelerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan “Belediye başkanlığından gelme bir siyasetçi olarak sizleri en iyi benim anlayacağımı düşünüyorum. 1994'te kazandığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını ömrüm boyunca da gururlanacağım bir vazife olarak gördüm” ifadelerini kullandı.

İşten çıkarılan işçiler, sendika baskılarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sizden ricam işçileri siyasi kanaatlerinden dolayı, sendikacılığından dolayı ayrıştırmayın. Kucaklayıcı davranın” dedi.

Öte yandan taşeron işçilerin kendi işleri dışında çalıştırılması konusunun da gündeme geldiği ve buna izin verilmemesi gerektiği ifade edildi.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN