Binali Yıldırım'dan Taşeron İçin İki Önemli Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım , iftar programında taşeron işçilerle ilgili önemli iki açıklamada bulundu. İşte o açıklama.

Binali Yıldırım'dan Taşeron İçin İki Önemli Açıklama

Binali Yıldırım 'dan taşeron açıklaması.

AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Binali Yıldırım , önceki akşam BEM-BİR-SEN tarafından Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Salonda yoğun ilgiyle karşılanan Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve sıkıntıları dinledi.

TAŞERON AÇIKLAMASI

İftar programında kürsüye geçen Binali Yıldırım , yaptığı konuşmada taşeron meselesine değindi ve "Bir İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 84 bin çalışan var. Bunlardan birçoğu sözleşmeye geçti, bir kısmı taşerondan KHK ile benim başbakanlığım dönemimde çıkardığımız bir kanunla kadroya geçtiler. Ancak 30-70 hesabından dolayı bazı arkadaşlarımız bu haktan yararlanamadı. Size burada söz veriyorum, böyle adaletsizlik olmaz, aynı iş yerinde çalışanları farklı bir muameleye tabi tutulması olmaz. Bu haksızlık giderilecek. Bu KHK ile geçenlerin biliyorsunuz, enflasyon farkı verilmiyor idi, o zaman belediye başkanlarımıza söyledik, dedik ki bu arkadaşlarımızı hakkıdır, nihayet bir karar alındı, o kararda 635 lira ücretlerine ilave olacak, bunun bazıları uygulanıyor, bazıları uygulanmıyor.

Buradan yönetici arkadaşlara ve sendika başkanlarımıza çağrı yapmak istiyorum. Bu dengesizlikleri bir an önce düzeltin ve çalışanlarımızın hakkını bir an önce verin diyorum" dedi.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN..

Binali Yıldırım, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"İtfaiyecilik kutsal bir meslek, insanların hayatını kurtarmak için kendi hayatınızı hiçe sayıyorsunuz, yangınların içerisine gözünüzü kırpmadan giriyorsunuz, ama hala itfaiyecilik bir meslek olarak tanımlanmıyor. İtfaiyeci mesleğini itfaiyeci olarak tanımlayacağız. Yıpranma tazminatımızı da eften püften sebeplerle verilmesinin önüne geçtiler. İnşallah sizlerle beraber sizlerin desteğiyle 23 Haziran'da bu mübarek şehrin belediye başkanı olacağım, hep beraber İstanbul için gece gündüz demeden ter dökmeye, çalışmaya söz veriyorum. Siz de hazır mısınız? Sorunlarınızı biliyoruz, sorunlarınızı torunlara bırakmamayı da biliyoruz. İki bayram arasında Ramazan ve Kurban Bayramı arasında 23 Haziran'da İstanbul bayramına hazır mısınız"

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA