KPSS'siz-60 KPSS ile Kara Kuvvetleri Kadın-Erkek Subay Alımı

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Geçtiğimiz ay yayımlanan duyuruda kadın erkek adaylar arasından subay alımı yapılacağına yer verildi. İşte subay alımı detayları.

KPSS'siz-60 KPSS ile Kara Kuvvetleri Kadın-Erkek Subay Alımı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı subay alımı yapıyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Geçtiğimiz ay yayımlanan duyuruda KPSS şartsız ve 60 KPSS puanı ile subay alımı yapılacağına yer verildi. Kadın ve erkek adaylar arasından yapılan subay alımında başvurular sona eriyor.

KKK subay alımına başvuru yapmak isteyen adayların başvurularını 7 Ekim 2019 saat 23.59 'a kadar internet üzerinden yapması gerekmektedir. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde subay alımında Kara Kuvvetleri Komutanlığı 'nın branşlara göre alımına ve mezuniyet şartına yer verdik.

KADIN-ERKEK SUBAY ADAYLARI BU SAYFADA

İlana başvuracaklar ile bilgi alış verişi için >>  TIKLA KATIL

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
  • Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Herhangi bir kadın/erkek ile nikâhsız yaşamamak,
  • Hakkında Yedek Subay/Yedek Astsubay olamaz kararı olmamak.
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.
  • Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak.
  • 926 sayılı TSK Personel Kanunu ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik’teki diğer şartlara sahip olmak.
  • Daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay, astsubay, askeri öğrenci, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli er olarak görevliyken ilişiği kesilmemiş veya çıkarılmamış olmak,
  • Bando, Pratisyen Tabip, Diş Tabibi, Eczacı sınıflarına başvuracak adaylar için KPSS şartı aranmaksızın MSB’lığınca yapılacak Genel Kültür Sınavında başarılı olmak
  • 01 Ocak 2019 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1992 ve daha sonraki doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1987 ve daha sonraki doğumlular),  Uzmanlık eğitimini tamamlamış tabiplerden 35 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular),
  • 2018 veya 2019 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda, KPSSP3 Lisans Puanı en az 60 olanlar, (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacak, 2017 yılı ve öncesi KPSS puanı kabul edilmeyecektir)
  • Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı ve Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar için KPSS şartı aranmayacak, bu adaylardan MSB.lığınca yapılacak/yaptırılacak genel kültür sınavından en az 50 puan alanlar değerlendirmeye alınacaktır. Bu maksatla Pratisyen Tabip, Diş Hekimi, Eczacı ve Bando sınıflarına müracaat edecek adaylar, ikinci seçim aşamasından önce Genel Kültür Sınavına tabi tutulacak, bu sınavda başarılı olmaları durumunda ikinci seçim aşamasına katılmak üzere çağrı yapılacaktır.
  • Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için (İngilizce ve Almanca öğretmenlikleri hariç); KPSS P3’den en az 60 alanlar ve ilave olarak, ÖSYM tarafından yapılan son iki yıl içerisindeki (2018-2019) ilgili yabancı dil sınavından (YDS/E-YDS) en az 60 not almış olanlar,
  • İngilizce Öğretmenliği için KPSSP3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSS P121 Lisans puanı en az 70 olanlar), Beden Eğitimi Öğretmenliği için KPSSP3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSS P10 Lisans puanı en az 60 olanlar), Almanca Öğretmenliği KPSS P3’den en az 60 alanlar (ayrıca KPSS P120 Lisans puanı en az 70 olanlar), (Adaylara Çağrı kriteri olarak KPSS P3 puanı esas alınacak olup, adayların KPSS P121/P120/P10 puanları ise evrak kontrol aşamasında kontrol edilecektir.)

MEZUNİYET ŞARTI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 'nın subay alımında mezuniyet şartı şu şekilde;

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN

İlana başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki linkten müracaatını 7 Ekim 2019 'a kadar yapması gerekmektedir.

Başvuru ekranı için tıklayın

TÜM ASKER ALIMI İLANLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN