Jandarma 2019 Kadın-Erkek Subay Alımı Başvuru Tarihi Açıklandı (JÖH Olma Şansı)

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı subay alımı başvurusu için geri sayım sona eriyor. Jandarma 'dan beklenen açıklama geldi ve subay alımı başvuru tarihleri açıklandı.

Jandarma 2019 Kadın-Erkek Subay Alımı Başvuru Tarihi Açıklandı (JÖH Olma Şansı)

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı subay alımı için açıklama geldi.

Başvurusu önceki gün sona eren astsubay alımının ardından subay alımı için de açıklama geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Jandarma Genel Komutanlığı 500 civarında subay alımı yapacak. 500 subay alımı için yapılan açıklamada alınacak subayların muvazzaf ve sözleşmeli olarak istihdam  edileceğine yer verildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Jandarma henüz başvuru kılavuzunu yayımlamadı. 19 Mart günü başlayacak başvurular öncesi başvuru kılavuzu yayımlanacak. Geçtiğimiz yıl yapılan subay alımında başvuru genel şartları şu şekildeydi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Sözleşmeli ve muvazzaf subay branşları için lisans mezunu olmak veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak, (yüksek lisans mezunları için mezun oldukları lisans bölümü geçerlidir)
  • Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu‟nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak 
  • Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans programından mezun olmuş veya bu yıl olabilecek durumda olanlar için yirmi yedi yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve bu yıl tamamlayacak olanlar için otuz iki yaşını bitirmemiş olmak,
  • KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

BAŞVURU TARİHLERİ

Jandarma Genel Komutanlığı , 2019 yılı subay alımı başvurularını 19 Mart 2019 ile 1 Nisan 2019 tarihleri arasında alacak. Başvuru kılavuzunun 19 Mart tarihine kadar yayımlanması bekleniyor. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Jandarma subay alımı başvuruları internet üzerinden alınacak. Başvurular başladığı anda Kamubulteni.com 'da olacak. Haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kaynak: www.kokpit.aero