TFF, Fenerbahçe-Başakşehir maçındaki 'VAR' Arızasıyla İlgili Açıklama Yayımladı

Son Dakika... Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maçta yaşanan ve Başakşehir'in bir golünün iptal edilmesine sebep olduğu öne sürülen 'VAR' arızasıyla ilgili TFF'den yeni açıklama geldi.

TFF, Fenerbahçe-Başakşehir maçındaki 'VAR' Arızasıyla İlgili Açıklama Yayımladı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada , maçta yaşanan VAR arızasının teçhizata enerji veren kesintisiz güç kaynağında meydana gelen problemnden dolayı olduğu belirtildi.  TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı : 

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Kompleksi'nde oynanan Fenerbahçe-Medipol Başakşehir müsabakasında Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili bir kesinti yaşanmıştır.

Söz konusu müsabakada; stadyum dışında bulunan naklen yayın araç alanındaki VAR teçhizatına enerji veren kesintisiz güç kaynağında yaşanan arıza, kamera görüntülerinin aktarımını yapan medya taşıma cihazının kapanmasına neden olmuş, cihazın yeniden aktif hale gelmesi için gereken süre nedeniyle 5 dakika 40 saniye boyunca VAR sistemi devre dışı kalmıştır.

Konuyla ilgili çalışmalar ivedilikle başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

Türkiye Futbol Federasyonu

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA