Sporda Skandal Taciz-Yıllarca Fenerbahçe'nin Formasını Giymişti

Skandal taciz olayı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve İstanbul 'da görülmekte olan soruşturmada kadın boksör tacize uğradığını ve kulüpten atıldığını söyledi.

Sporda Skandal Taciz-Yıllarca Fenerbahçe'nin Formasını Giymişti

Daha önce Fenerbahçe forması giymiş olan ve Bksta Türkiye üçüncülüğü olan, daha birçok başarısı olan D.K. isimli sporcu, yaklaşık 10 yıldır spor yaşamını sürdürdüğü şubenin kaptanı tarafından tacize uğradığını söyledi.

Habertürk internet sitesinden Arzu Kaya 'nın bugün kaleme aldığı yazısında, yıllarca formasını giydiği kulübün boks şube sorumlusunuın tacizine uğrayan ve tehdit edilen genç kadın, daha sonra psikolojik tedavi görmeye başladı. Genç kadın, bu yaşadıklarını anlattı ama ona kimse inanmadı ve hatta kendisine iftira atıyorsun ithamları bile yapıldı ve bu ithamla kulüpten kovuldu.

Kovulmasının ardından hukuk mücadelesine başlayan D.K.  isimli kadın, önce Adli Tıp'ın kapısını çaldı. Adli Tıp 'ta yapılan incelemede genç kadının yaşadıklarından sonra depresyona girdiği tespit edildi. Uzmanlar, genç kadının durumunun basit tıbbi müdahalelerle düzeltilecek  evrede olmadığını, hastalığın ilerlediini ve şiddetli düzeye geldiğini söyledi. 

Kulüpte kendisine kimsenin dsetek olmadığını söyleyen D.K. daha sonra soluğu savcılıkta aldı ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına 2017 Aralık döneminde giderek cinsel taciz suçlaması ile şikayette bulundu. Olay üzerine soruşturma başlatıldı ve şube sorumlusu, 2018 Nisan ayında gelerek şüpheli sıfatında ifade verdi. M.Ö., verdiği ifadesinde, genç kadının başarısızlığı nedeniyle kulüpten atıldığını söyledi ve hakkında yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. 

Savcılık ise soruşturmasında her iki tarafı ve tanıkları dinledi. Adli Tıp raporunu da dosyaya ekledi.

D.K. korktuğunu belirterek, başından geçen olayları şu şekilde Kaçak Bahis anlattı:

“İntihar etme meyiline geldim. Yıllarca tehdit ediyorlardı. Kadın olmamı kullanarak 'senin adın kirlenir' dediler. Maça çıkarılmamayla tehdit edildim. Pes etmeyeceğim. Bu işin peşini bırakmayacağım. Çünkü ben zaten kaç yıldır hapis yaşadım. İçimde hapis yaşadım. Hâlâ da yaşıyorum” 

Genç kadın kulüpten kimsenin kendisine destek çıkmadığını söyledi.

Kamubulteni.com  | Ankara