Şenol Güneş: Yakışıklılığı Değil İşlevi Önemli

Beşiktaş 'ın başarılı teknik direktörü Şenol Güneş, bir basın toplantısı düzenledi. Güneş açıklamasında yabancı kuralına, milli takıma ve Karius'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şenol Güneş: Yakışıklılığı Değil İşlevi Önemli

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş 'ten önemli açıklamalar.

Bir basın toplantısı düzenleyen Şenol güneş, milli takım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yabancı kuralına değindi.

Milli takımı tercih ederim diyen Şenol Güneş, "Bu sene mukavelem bitiyor. Sırbistan'da soruya cevap verirken, doğaçlama bir yanıt verdim. Beşiktaş'tan ayrılma durumum yok ama ayrılırsam da kulüp takımından çok milli takımı tercih ederim. Bazen bakıyorum, bazı kulüpler dışında 3-4 yıl çalışmanın doğru olacağını düşünmüyorum. Başakşehir ve birkaç kulüp hariç... Ya sürekli iyi sonuçlar almanız lazım, ya da uzun süreli kalmamak gerekir. Beşiktaş'ta çalışıyorum. Beşiktaş'tan ayrılmam için Beşiktaş'ın istemesi gerekir. Ama zaten mukavelem bitiyor. Oradan teklif gelmesi lazım. Mukavelemi de onlar yaptı." ifadelerini kullandı.

YABANCI KURALI

Türkiye'deki yabancı kuralına değinen Şenol Güneş, "Yabancı için kriterler çıkmıştı biliyorsunuz. Bana o gün sordular. 14 doğum tarihi mi dedim. Saygı duyduk, kurallara uyduk. Bizde fikirler var ama uygulama ve denetim sıkıntısı var. O zaman Fatih Hoca, futbol direktörü olduğu için görüşlerini belirtti. Ben hala sayının azalması gerektiğini söylüyorum. Olabilir, karar aldılar. Biz de uyduk. Kararı ben vermiyorum ama düşüncemi de söylüyorum. Ne dendi? Teşvik üzerinden getirildi, uygulandı mı? Asla uygulanmadı. Bugün 14 de sakıncalı, serbest olsun. Ne kalıyor geriye? Fatih Hoca'nın zamanında çok eski, yapılıyordu. Benim zamanımda da yapılıyordu. Ama ben bunlara konuşmadım. Yabancı konusunda ben bir yanlış yapmadım. Socrates'in dediği gibi 'Haksız yere kocamı götürüyorlar, ya haklı yere götürselerdi?." ifadelerini kullandı.

YAKIŞIKLILIĞI DEĞİL İŞLEVİ ÖNEMLİ

Karius ile iligli de konuşan Güneş, "Karius'la ilgili magazinsel konuyu söyledim. O da bunu seviyorsa, doğru değil. Yakışıklı, düzgün, karakterli olmak hoştur ama önemli olan sevilen, sayılan biri olmak ve düzgün iş yapmaktır. Şeklen başka türlü olmanız size bir ayrıcalık getirmez." dedi.

Kamubulteni.com | Ankara