Rıdvan Dilmen'den Cüneyt Çakır Açıklaması:VAR Kararları Doğru

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen 'den Cüneyt Çakır'a destek geldi. Dilmen, Çakır'ın tüm kararlarının doğru olduğunu söyledi.

Rıdvan Dilmen'den Cüneyt Çakır Açıklaması:VAR Kararları Doğru

1-0 sona eren Beşiktaş Galatasaray derbisinin tartışmaları hala devam ediyor.

Hakem Cüneyt Çakır 'ın Var 'a bakarak verdiği kararlar büyük tartışma yarattı. Bu kararlar ile ilgili Rıdvan Dilmen 'den açıklama geldi.  Ünlü yorumcu Dilmen, Türkiye'de VAR'a itibar edilmediğini söyledi.

Birçok yorumcu Necip 'in Onyekuru'nun ayağına çelme taktığını ve bu pozisyonun penaltı olduğunu savunsa da Dilmen Onyekuru'nun önce topa elle müdahale ettiğini, pozisyonun penaltı olmadığını söyledi.

Dilmen 'in açıklamaları şu şekilde;

"Galatasaray bütün olumsuzluklara rağmen bu kadroyla sahada kalmaya çalıştı. VAR'a gelelim. Cüneyt Çakır hafta içi İnter–Tottenham maçını yönetti. Bugün o maç Şampiyonlar Ligi maçı olsaydı, yahut Beşiktaş–Galatasaray maçı Şampiyonlar Ligi maçı olsaydı muhtemelen UEFA dinlendirirdi Cüneyt hocayı. VAR olmasaydı, Cüneyt Çakır'a kalsaydı maçı 1-0 Galatasaray kazanacaktı."

"Bana göre VAR’ın verdiği kararların tamamı doğruydu. VAR olmasa bambaşka işlerle karşılaşacaktık. Beşiktaş’ta Ljajic’in dışında Eren’in dışında penaltıyı da gören olmadı. Vida’nın bir pozisyonu var. Hakemde orada yalandan gitti baktı. Pozisyon yakın çünkü. Kurala göre doğru. Onyekuru elle oynadı mı oynamadı mı? Ondan önce müdahale var mı ben göremedim."

"VAR olmasaydı biz ne konuşacaktık. Eren penaltı yapmış, Onyekuru eliyle almış. Bunu konuşacaktık. Eren'in pozisyonu VAR'da görülmeyebilir. Ama kafada kalmayacak. Her hafta MHK sessizliğini koruyacak doğru bildiğini yapacak. Allah’tan başkada kimseye hesap vermeyecek. VAR’a itibar edilmeyen tek ülke bizizdir herhalde."

Kamubulteni.com  | Ankara