Rıdvan Dilmen: Böyle Rezil Bir Derbi Görmedim

Ünlü spor yorumcusu Rıdvan Dilmen 'den Fenerbahçe Beşiktaş karşılaşması hakkında bomba açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde.

Rıdvan Dilmen: Böyle Rezil Bir Derbi Görmedim

Karşılaşma sonrası konuşan Rıdvan Dilmen, böyle rezil bir derbiyi daha önce izlemediğini söyledi. Yetkili olsa iki takıma da puan vermeyeceğini söyleyen Rıdvan Dilmen, şu ifadeleri kullandı:

"Hasan Ali ve Babel'i bir ayrı tutalım. Biraz ironi yapacağım. Yetkili olsam iki takıma da 1 puan vermem. Futbolu katlettiniz diye sıfır puan veririm. İnsanların hayatından 1.5 saat götürdüler diye puan vermem."

Rıdvan Dilmen açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Boks maçları olur, 12 raund sürer. Öyle maç oluyor ki bir taraf düşecek diye bekliyoruz. 12. raundun sonunda iki taraf sevinir. Bu iki takım da 11 raund hiçbir şey yapmadı. Maçın sonlarında neredeyse oyuncularım çimin altına saklanacak. Jailson son yarım saat kollarıyla yürüyecekti neredeyse.

Beşiktaş da bir an önce maç bitse de gitsek diye düşünüyor. Hakem de uyum sağlıyor. Toplam 4 dakika uzatma verdi."

BU KADAR REZİL BİR DERBİ GÖRMEDİM

Karşılaşmanın çok kötü olduğunu söyleyen Dilmen, "Bu kadar kötü, yavaş, rezil bir derbi görmedim. Koşu mesafelerini de merak ediyorum. Fenerbahçe'nin en etkilisi Hasan Ali'ydi. Ayew'i çıkar derken bir bakıyorsun gol atıyor. Fenerbahçe kötünün iyisiyken 1-0 geriye düştü. Beşiktaş kötünün iyisiyken kalesinde golü gördü. Futbol ilginç bir oyun. Beşiktaş ikinci yarıda daha aklı başında bir oyun oynuyordu. Çok tuhaf bir maç oldu yani. Böyle tuhaf, Avcı ve Güneş'in mutlu olduğu, hatta Güneş ve Cocu'nun da mutlu olduğu bir maçtı. Seyircileri bile susturdular. Üniversite sınavı olanlar ders çalışabilirdi yani. Futbol adına çok üzücüydü." dedi.

DERBİ Mİ VETERAN MAÇ MI ANLAMADIM

Rıdvam Dilmen açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Derbi mi oynandı, veteran maçı mı oynandı anlamadım. Bizim maçlar kora kor geçer aslında. Oyunculara saygısızlık yapmak istemem ama yabancı biri maçı izlese 'Türkiye'nin iki büyük takımı bunlar mı?' derdi.

Skrtel 7 maçta 1 sarı kart görmüş. Neustadter ve Topal'ın sarı kartları yok. Pepe topu şişiriyor, top ekrandan bile çıkıyor, Babel rahat bir şekilde topu alıyor. Mehmet Topal bodoslama gireceğine ayağını çekiyor. Babel vuruşu yapıp golü atıyor. Şaka gibi.

İkinci yarı başladığında Fenerbahçe acaba 1-0 galip mi diye düşündüm. Ne olduğunu anlamadım. Reaksiyon falan yok. Beşiktaş ikinci golü bulabilirdi. Cocu herhalde 'Ben zaten gideceğim, bir Eljif'i sokayım' diyor. 'Valbuena'yı da alıyım, yenilirsem yeniliyim' diye düşünüyor. Maç Rus düellosuna dönüyor.

Beşiktaş ise 1 puan iyidir diye düşünüyordu. Ne Beşiktaş, Fenerbahçe'yi bir daha böyle yakalar ne de Fenerbahçe, Beşiktaş'ı... Muhtemelen Abdullah Avcı, keşke bunları ben böyle yakalasaydım diye düşünmüştür.

13 Nisan'dan beri resmi maç yapmayan 35.5 yaşındaki Atiba, 94 dakika ayakta kalıyor. Hiç sırıtmıyor. İyi oynamadı ama zaten herkes kötüydü. İki takım oyuncuları da sağlıklı spor yaparak maçı bitirdi.

Beşiktaş daha avantajlı konumda şu an. En azından rakibiyle 4 puan farkı korudu. 11 puanı da cebine koydu. Galatasaray ve Başakşehir de puan kaybetti."

Kamubulteni.com  | Ankara