Mansur Yavaş'tan Osmanlıspor Hamlesi

Son dakika haberi: Mansur Yavaş 'tan Osmanlıspor hamlesi geldi. Yavaş , Osmanlıspor 'a sağlanan para kaynağını kesti. Yavaş, yaptığı açıklamada bu paranın Ankaralılar için yatırıma dönüşeceğini söyledi.

Mansur Yavaş'tan Osmanlıspor Hamlesi

Mansur Yavaş 'tan flaş Osmanlıspor hamlesi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş göreve hızlı başladı. İl Meclis toplantılarını halka açık şekilde yapan Mansur Yavaş 'tan yeni hamle geldi.

Yavaş, seçim döneminde vatandaşlara verdiği sözleri yerine getirmeye başladı. Ciddi Gazete ’nin son dakika olarak aktardılığı habere göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye'den Osmanlıspor 'a sağlanan para kaynağını kesti.

Osmanlıspor ’un bundan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin para kaynaklarından faydalanamayacağı ifade edildi.

SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMIŞTI

31 Mart yerel seçimleri öncesi televizyon programında konuşan Yavaş,  Osmanlıspor'a aktarılan parayı Ankaralılar için yatırıma dönüştüreceğini söylemiş ve Başkanlığa gelmesinin ardından bunu salayacağını ifade etmişti. Yavaş, canlı yayında şu açıklamayı yapmıştı:

"Bize 'Kaynak nereden bulacaksınız?' diye soruyorlar. Hafriyat gelirleri Osmanlıspor'a verildi. Günlük 15-20 milyar gelir vardı oradan. Bilboard gelirleri vardı. Bunlar belediyelere verilseydi kaynak oluşurdu. Biz bunların tamamını Ankaralılar için kullanıp yatırımlarımıza kaynak oluşturacağız."

ANFA ÜZERİNDEN YAPILDI

2015 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmaz, “Meclis kararıyla hafriyat işini ANFA’ya verdik. ANFA şirketi bunu üçüncü şahıs olarak Osmanlıspor’a verdi. Osmanlıspor’un Ankara Büyükşehir Belediyesi ile organik bir bağı var mı? Osmanlıspor’a ayrıcalık nereden kaynaklanıyor? Hafriyattan belediyeye gelmesi gereken yıllık rakam en az 150 milyon TL’dir. Bu para nereye gidiyor?” diyerek tepki göstermişti. Melih Gökçek ise, gelirin abartılmamasını, yıllık 5 milyon lira civarında bir para olduğunu söylemişti. 

kamubulteni.com  | Ankara