Cocu: Fenerbahçe'nin 11 Yıldır Devler Ligi'ne Gidememesinin Nedeni..

Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik direktörü Cocu, sarı lacivertli takımın son durumu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu ve Fenerbahçe 'nin 11 yıldır neden Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığı sorusunu yanıtladı.

Cocu: Fenerbahçe'nin 11 Yıldır Devler Ligi'ne Gidememesinin Nedeni..

Fenerbahçe'nin tecrübeli Teknik Direktörü Cocu, önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyet gazetesine konuşan sarı lacivertli takımın çalıştırıcısı, şimdiye kadar oynana karşılaşmaları değerlendirdi ve takımın bu karşılaşmalarda sergilediği futbol ile nasıl bir adım atmaları gerektiğini ortaya çıkardığını söyledi.

Cocu, bu karşılaşmalar arasında en önemlisinin Benfica olduğunu, Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmaarında takımın eksiklerinin tam anlamıyla ortaya çıktığını vurguladı. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek için hangi seviyeye gelmeleri gerektiğini, neler yapabileceklerini bu karşılaşmalarda gördüğünü söyleyen Cocu, şu ifadeleri kullandı:

"İki maçı da analiz ederseniz, iki takım arasında çok büyük bir fark görmedik. İki maç da birbirine yakın geçti. Küçük farklar vardı takımlar arasında. Ama böyle iki büyük takımın karşılaşmalarında detaylar belirleyici olur. Dediğim gibi çok da büyük adımlar atmamız gerekmiyor, belki küçük, ufak adımlarla o seviyeye ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Umarım bu kulüp Şampiyonlar Holiganbet Ligi seviyesine dönüşünü sağlayacaktır."

DEĞİŞİM YAŞIYORUZ

Sarı lacivertli kulübün 11 yıldır Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edememesi hakkındaki soruya Cocu, şu şekilde cevap verdi:

"Şampiyonlar Ligi'nde nasıl oynarız, neler yaparız. Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı düşünmeden önce temel hedefimize konsantre olmamız gerekiyor şu anda. Burada yeniden yapılanmayı halletmemiz gerekiyor. Takımımız içinde bu yeniden yapılanmayı doğru bir biçimde halletmemiz gerekiyor. Bu konu en üstten başlar altyapıya kadar gider. Gerçekten çok büyük bir değişim var şu an takım içerisinde. Önce bu inşayı doğru biçimde yapmamız gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi'ne giriş şeklimizin nasıl olacağını düşünmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın en kolay yolu, direkt yolu, önümüzdeki en büyük imkan ligi şampiyon tamamlamak. Bizim için büyük hedef şampiyonluk şu anda. İlk adım da bu olacak Şampiyonlar Ligi için. Az önce de dediğim gibi büyük bir de ğişimin ortasındayız şu anda. Tecrübelerimiz var, fikirlerimiz var. Şampiyonlar Ligi'nde iyi işleri nasıl yapabileceğimizle ilgili kafamda net her şey. Şu anda bunu düşünecek zamanımız yok, odak noktamız başka. Şampiyonlar Ligi gelecekte düşüneceğimiz bir konu."

Kamubulteni.com  | Ankara