Alanya Müftülüğü'nün Josef Sural Paylaşımı Twitter'da Gündem Oldu

Josef Sural 'ın ölümünden sonra Alanya Müftlüğü tarafından yapılan paylaşım sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Alanya Müftülüğü'nün Josef Sural Paylaşımı Twitter'da Gündem Oldu

Josef Sural 'ın ölümü ile ilgili Alanya Müftülüğü 'nden tepki çeken paylaşım.

Kayserispor deplasmanı dönüşü Alanyaspor 'lu futbolcuları taşıyan minibüs kaza yapmış ve genç futb olcu Josef Sural hayatını kaybetmişti. Bu elim kaza sonrası Alanya Müftülüğü resmi hesabındna yapılan paylaşım tepkilere neden oldu. 

Çek futbolcunun naaşı, düzenlenen cenaze töreninin ardından ülkesine gönderildi.  Alanya Müftülüğü ise Sural 'ın ölümü sonrası yaptığı paylaşımda 'Gayrimüslimlere dua etmek, rahmet okumak, istiğfar etmek caiz midir?' ifadelerini kullanmıştı. 

İşte o paylaşım:

"Gayrimüslimlere rahmet okumak ve istiğfar etmek, onların yaşarken inkâr ettikleri Yüce Allah’tan onlar adına af dilemek anlamına gelir. İslam inancına göre herkes Yüce Allah’a ve dinine inanmakla mükellef olduğu için kişinin kendi ameli esas kabul edilmiştir. Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona herhangi bir faydası dokunmaz."

Olumsuz bir değerlendirme söz konusu olamaz

Bu açıklama sonrası yeni bir açıklama yapıldı ve  "Müftülüğümüzün; Halkımızın sevdiği ve değer verdiği bir kişiyle ilgili olumsuz bir değerlendirmede bulunması asla söz konusu olamaz. Bu elim kazada vefat eden Alanyasporlu futbolcumuzun ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kamubulteni.com  | Ankara