TSE Lise Mezunu Memur Alımı Başvurusu 22 Ocak'ta Başlıyor-İşte Şartlar

TSE lise mezunu adaylar arasından bahçıvan alımı yapacak. KPSS ile yapılan personel alımında başvurular 22 Ocak günü başlayacak. İlan başvuru detayları haberimizde.

TSE Lise Mezunu Memur Alımı Başvurusu 22 Ocak'ta Başlıyor-İşte Şartlar

TSE personel alımı başvurusu 22 Ocak günü açıklanacak.

Türk Standartları Enstitüsü tarafından bir ilan yayımlandı. Önceki gün yayımlanan ilanda lise mezunu adaylar arasından bahçıvan kadrosunda istihdam etmek üzere 5 adet kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. TSE 'nin Merkez ve Taşra Teşkilatı bünyesinde istihdam etmek üzere yapılacak kamu personeli alımında başvurular internet üzerinden 22 ile 31 Ocak tarihleri arasında alınacak.

Öğrenim

Durumu

Görev

Y apacağı

Şehir

Alınacak

Personel

Sayısı

Adana

1

Tarım/Ziraat

Meslek Lisesi

Ankara

1

Konya

1

Manisa

1

Kocaeli/Gebze

1

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • 01/01/1984 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özrü bulunmamak,
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • 2018- KPSS/Ortaöğretimden en az 60 puanı almış olmak,
  • Adaylar, yerleştikleri illerde en az 5 (beş) yıl çalışmayı kabul ve taahhüt etmiş sayılır.
  • Başvuruların geçerli olabilmesi için başvuru süresinin son günü itibarıyla (31 Ocak 2019) sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Başvuru süresinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ

TSE personel alımı başvurusu internet üzerinden alınacak. Lise mezunu adaylar arasından yapılacak personel alımında başvuru ekranı açıldığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN