Sahil Güvenlik Personel Alımı İlanı-En Az Lise

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından kamu personeli alınacağına yer verildi. Düşük KPSS puanı ile yapılan alımda başvuru detayları haberimizde. İşte ilan detayları.

Sahil Güvenlik Personel Alımı İlanı-En Az Lise

Sahil Güvenlik Komutanlığı kamu personeli alacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bugün bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından farklı kadrolara sözleşmeli kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Đlişkin Esaslara göre yapılacak kamu personeli alımında adaylar , Sahil Güvenlik Komutanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilecek.

65 KAMU PERSONELİ ALINACAK

Sahil Güvenlik tarafından yayımlanan duyuruda 65 personel alımı yapılacağına yer verildi. Kadro dağılımı ve başvuru özel şartları şu şekilde;

İlana başvuru yapacak kadın-erkek diğer adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapmak isteyen adayların yukarıdaki özel şartların yanı sıra aşağıdaki genel şartları da taşıması gerekmektedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.
  • İlan edilen pozisyon unvanları için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.
  • Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (02 Eylül 2001 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1984 ve daha sonra doğanlar başvurabilir.). 
  • Daha önceden sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar için, başvuru yapacağı tarih itibariyle sözleşme fesih tarihinin üzerinden en az bir yıl geçmiş olmak (Bkz. 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Đlişkin Esaslar Ek Madde-1).
  • Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • İlan edilen pozisyon unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

NOT: Başvuruda doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur. Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları (ataması yapılmış olsa dâhi) hangi aşamada olursa olsun geçersiz sayılmaktadır. 

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 65 kamu personeli alımı için başvuruların 19 Ağustos 2019 günü başlayacağı ve 2 Eylül tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. İlana başvurular internet üzerinden alınacak.

İnternet üzerinden başvuru formu yayımlandığında ve başvuru linki erişime açıldığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Adaylardan  tabloda yer alan bazı pozisyon unvanları için ilave belge yüklenmesi talep edilebilir. Adaylar bu belgelerini de sisteme okunaklı bir şekilde taratarak/fotoğrafını çekerek yükleyeceklerdir. Okunaksız olarak (bulanık/uzak/kırışık/eksik görünen vb.) sisteme yüklenen belge değerlendirmeye alınamayacak ve bu hususta sorumluluk adayın kendisinde olacaktır.

Şehit, mâlul ve muharip gazi eş ve çocuklarının anne, baba veya eşinin şehit gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında almış oldukları merkezi sınav (KPSS) puanına aldığı puanın (belirlenen taban puanı almış olmak şartıyla) %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puanları dikkate alınır (Varsa bu belge de sisteme yüklenecektir).