KPSS 2019/4 Tercihleri İçin Son Saatler-Tercih Ücreti ve Tercih Sonuçları

KPSS 2019/4 tercihleri için geri sayım sona eriyor. Tercihler Çarşamba 23.59 'da sona eriyor. İşte KPSS tercihleri hakkında son bilgiler , tercih ücreti yatırma son tarihi ve tercih sonuçları ile ilgili bilgiler.

KPSS 2019/4 Tercihleri İçin Son Saatler-Tercih Ücreti ve Tercih Sonuçları

KPSS tercihleri için son saatler : Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı kamu personeli alımında ilk merkezi tercihler için duyuru geçtiğimiz ay gelmiş ve mülakatsız kamu personeli alımı için tercihler 7 Ağustos günü başlamıştı. Bayram öncesi başlayan tercihler için son gün geldi. Biz de kamubulteni.com olarak tercihlerini henüz yapmayan adayları uyarmak , tercihlerini yapan adayların bilgi alış verişi yapması için bu haberimizi kaleme aldık.

Tercih yapan kadın-erkek sağlıkçılar bu adreste >> TIKLA KATIL

12 BİN KAMU PERSONELİ ALINACAK

KPSS 2019/4 tercihlerinde e12 bin pozisyon için tercihler alınacak. Farklı kadrolara yapılacak personel ataması için dağılım şu şekilde;

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı personel alımında adaylarda mezuniyet ve KPSS şartının yanı sıra aşağıdaki genel şartlar aranır:

  • 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımak.
  • 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

KILAVUZ

ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzu şu şekilde;

TERCİHLER ÖSYM ÜZERİNDEN

Tercihlerini henüz yapmayan adayların 21 Ağustos Çarşamba saat 23.59 'a kadar  ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerini iletmesi gerekmektedir.

TERCİH ÜCRETİ VAR

KPSS tercihi yapan adayların 20 TL olan tercih ücretini ÖSYM anlaşmalı bankalara yatırması gerekmektedir. 20 TL olan tercih ücretinin yatırılması için son tarih 22 Ağustos 2019 Perşembe 'dir. 

İşte anlaşmalı bankalar >>

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM bu sene KPSS 2019/1 tercihlerini , başvurunun sona ermesinden 10 gün sonra açıklamıştı. 12 bin alımda da tercih sonuçlarının 2-6 Eylül tarihleri arasında açıklanacağı tahmin ediliyor.

TERCİH SONUÇLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN