Dicle Üniversitesi'ne Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınacak

Dicle Üniversitesi'nin sözleşmeli sağlık personeli alımı için 8 Ekim 2019 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemleri devam ediyor.

Dicle Üniversitesi'ne Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınacak

Dicle Üniversitesi'ne Sözleşmeli Sağlık Personeli Alınacak

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'nün resmi internet sayfası, Resmi Gazete ve çeşitli basın yayın kuruluşu aracılığı ile yayımlanan personel alımı duyurusunda, "Üniversitemiz Hastanelerinde istihdam edilmek ve giderleri Özel Bütçeden karşılanmak suretiyle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) maddesine göre Tam Zamanlı olarak çalıştırılmak üzere, 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslarda yer alan Ek 2. Maddesinin (b) fıkrasına göre KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle, aşağıda belirtilen unvan ve nitelikle sözleşmeli personel alımı yapılacaktır." denilmiş, ilgili alıma başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra başvuru özel şartlarına da uyması gerektiği vurgulanmıştı. Buna göre Dicle Üniversitesi Sağlık personeli alımında başvuru genel ve özel şartları ile kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi olacak: 

BAŞVURU KOŞULLARI

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2- Türk Ceza Kanunu’nun 53. Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 (bir) yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar. Milli Savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hile iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

3- Erkekler için; askerlikle ilişkisi bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek subay sınıfına alınmış olmak,

4- Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması yapılması sonucunda atanmaya engel bir durum bulunmamak,

5- İlanda belirtilen şartları taşımak.

6- Lisans Mezunları için 2018 KPSS (P3) puanı esas alınacaktır.

7- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

8- Başvuracak adayların; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi ve sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmüne uygun olması.

9- Adaylarla yapılacak hizmet sözleşmesinde belirtilen şartları yerine getirmeyenlerin sözleşmeleri bir ay içerisinde feshedilecektir.

10- Halen Üniversitemiz Hastaneleri bünyesinde herhangi bir pozisyonda görev yapan personel başvuruda bulunamaz.

11- Eczacı kadrosuna başvuracak adaylarda KPSS şartı aranmamakta olup, kadro sayısından fazla başvuru olması halinde adaylar arasında sözlü sınav yapılacaktır. Kazanan adaylar sözlü sınavı puan sırasına göre belirlenecektir.

12- Disiplin Soruşturması veya Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kurumlarıyla ilişiği kesilenler veya sözleşmesi fesih edilenler başvuruda bulunamazlar.

13- Gece veya gündüz vardiyalı çalışmaya engel hali bulunmamak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Başvurular 8 Ekim'den itibaren (15 gün boyunca devam edecek) Dicle Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı'na şahsen yapılıyor.  Başvuru sırasında adaylardan dicle.edu.tr adresinden temin edilecek başvuru formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, diploma ya da mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı fotokopisi, lisans mezunları için KPSS belgesi, aranılan meslekteki deneyime ait hizmet belgesinin kaşe ya da ıslak imza ile onaylanmışı, plastik dosya talep edilecek. Başvuru sonuçları ve süreç hakkında detaylı bilgi www.dicle.edu.tr adresinden takip edilebilecek.