Cumhurbaşkanlığı'na Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapılacak - Başvurular Sürüyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Özel Bilgi ve İhtisas Gerektiren Konularda çalıştırılmak üzere sınavla kadro karşılıksız sözleşmeli personel alımı yapılacağına dair duyuru geçtiğimiz haftalarda DPB, Resmi Gazete ve SSB'nin resmi sitelerinden yayımlanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı'na Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapılacak - Başvurular Sürüyor

Cumhurbaşkanlığı'na Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapılacak - Başvurular Sürüyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Özel Bilgi ve İhtisas Gerektiren Konularda çalıştırılmak üzere sınavla kadro karşılıksız sözleşmeli personel alımı yapılacağına dair duyuru geçtiğimiz haftalarda DPB, Resmi Gazete ve SSB'nin resmi sitelerinden yayımlanmıştı. SSB personel alımı duyurusunda alımla ilgili, '3238 sayılı Kanunun 8’inci maddesi ve 2010/285 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı esaslarınca çalıştırılmak üzere sözlü sınav (mülakat) yöntemiyle; 15 (on beş) Proje Mühendisi, 19 (on dokuz) Proje Asistanı olmak üzere toplam 34 (otuz dört) adet kontenjan için aşağıda belirtilen öğrenim bölümlerinden ve öğrenim bölümleri karşısında belirtilen kontenjan adedi kadar kadro karşılıksız sözleşmeli personel alınacaktır.' ifadelerine yer verilirken, ilgili pozisyonlar için başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra başvuru özel şartlarına da uyması gerektiği vurgulanmıştı. SSB personel alımı için başvurular 15 Mart 2019 tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapacak adaylarda aranacak başvuru genel şartları aşağıdaki gibi olacak.

Başvuru Genel Şartları : 

Sınava başvuruda bulunacak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımaları, Sınava başvuruda bulunacak adayların, yurt içi ve yurt dışı seyahat engeli bulunmaması, gerekmektedir.

Başvuru Özel Şartları

PROJE MÜHENDİSİ

(1) Üniversitelerin Tablo 1’de belirtilen öğrenim bölümlerinden lisans düzeyinde veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları, (2) 21-28 Mayıs 2017 ve 22-29 Temmuz 2018 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS) birinden KPSS P(1) puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmaları, (3) Son müracaat tarihi itibariyle son iki yıl içerisinde Yabancı Dil Sınavı (YDS)’den İngilizce alanında en az 70 (yetmiş) puan veya uluslararası geçerliliği olup, dil yeterliliği bakımından YDS seviyesine denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen başka bir puana sahip olmaları, gerekmektedir. (4) Bu pozisyonlar için daha önce sınavda iki defa başarısız olanlar sınava kabul edilmeyeceklerdir.

PROJE ASİSTANI

(1) Üniversitelerin Tablo 2’de belirtilen öğrenim bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden birinden mezun olmaları, (2) 21-28 Mayıs 2017 ve 22-29 Temmuz 2018 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS) birinden KPSS P(1) puan türünden en az 65 (altmış beş) puan almış olmaları, (3) Son müracaat tarihi itibariyle son iki yıl içerisinde Yabancı Dil Sınavı (YDS)’den İngilizce alanında en az 60 (altmış) puan veya uluslararası geçerliliği olup, dil yeterliliği bakımından YDS seviyesine denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen başka bir puana sahip olmaları, gerekmektedir. (4) Bu pozisyonlar için daha önce sınavda iki defa başarısız olanlar sınava kabul edilmeyeceklerdir.

BAŞVURULAR SSB RESMİ SİTESİNDEN

Başvuru işlemleri 15 Mart 2019 saat 18.00'e kadar ssb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Başvuru sırasında adaylardan özgeçmiş, son 6 aya ait vesikalık fotoğraf, diploma, uluslarası geçerliliği olan YDS seviyesine ilişkin belgenin aslı ya da noter onaylı örneği talep edilecek. Başvuru süreci hakkında detaylı bilgilendirmeye SSB resmi sitesinden erişim sağlanabilecek.