CTE 10 Bin Personel Alımı Tarihleri ve Şartları Bekleniyor - Adalet Bakanlığı Son Gelişmeler

2019 Yılı Adalet Bakanlığı CTE 10 bin personel alımıyla ilgili resmi açıklama geçtiğimiz gün İnsan Hakları Komisyonu'nun misafiri olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz'dan gelmişti.

CTE 10 Bin Personel Alımı Tarihleri ve Şartları Bekleniyor - Adalet Bakanlığı Son Gelişmeler

Şaban Yılmaz, personel mevcudiyeti, personel eğitimi ve gelecek dönem personel alımlarına ilişkin milletvekillerine bilgi vermişti. 10 Bin Personel alımıyla ilgili açıklama da burada gelmiş, Kamu Bülteni de ilk kez siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmıştı.

Kamu Bülteni'ne personel alımlarıyla ilgili tarih konusunda çok fazla mail geliyor. Resmi açıklama gelmeden, Sn. CTE Genel Müdürü ya da Adalet Bakanımız bu konuda net bir bilgi vermeden konuşmak doğru olmaz. Fakat herhangi bir bilgilendirme olduğunda siz değerli ziyaretçilerimizi anında bilgilendireceğiz. CTE'de fetullahçı teröristlerin ihracı ve yeni cezaevleri nedeniyle personel ihtiyacı olduğu biliniyor, önümüzdeki yıllarda personel alımlarının artacağı, ayrıca personel eğitimleri için yeni merkezlerin kurulacağı söyleniyor.

Şaban Yılmaz, son olarak TBMM'de şu açıklamayı yapmıştı:

Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız.Personel politikalarımızdaki durumumuz nedir? İlk istihdam tabii, bu yeni açılacak kurumlarımızın ihtiyacı oluyor, başka kurumlar a geçenler oluyor, istifa edenler oluyor, onun yerine yeni personel alımı devam ediyor. Tabii, bu kadar personel olunca bunun bir de tayini, terfisi oluyor. Tayinler bizde NAS denen sistem üzerinden, otomatik sistem üzerinden oluyor.

CTE 10 Bin Personel Alımı, Özel Sektör İş Fırsatları ve Ekonomideki son durumla ilgili haberleri cep telefonunuza ücretsiz almak için kamu bülteni uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.