Başvuru Ekranı Açıldı: DHMİ 120 Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 'ne 120 adet kamu personeli alımı için başvurular başladı. DHMİ'den yapılan açıklamada başvuru ekranının açıldığına yer verildi.

Başvuru Ekranı Açıldı: DHMİ 120 Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 120 personel alımı başvuru ekranı açıldı.

DHMİ tarafından önceki gün Devlet Personel Başkanlığı resmi sayfasında bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda stajyer ve Asisten Hava Trafik Kontrolörü alımı yapılacağına yer verildi. Yayımlanan ilanda başvuruların 20 Eylül tarihinde başlayacağına yer verildi.

20 Eylül 'ün gelmesi ile birlikte DHMİ 'den açıklama geldi ve başvuru ekranı açıldı. 

ALINACAK SAYI

- Asistan Hava Trafik Kontrolörü: 20 adet.

- Stajyer Hava Trafik Kontrolörü: 100 adet

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum  olmaması, 18 yaşını tamamlamış olması, askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması, sicil kaydı olmaması, güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olması, KPSSP3 puan türünden yetmiş ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

ASİSTAN HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

Asistan pozisyonuna başvuru yapabilmek için adayların fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olması, ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu alması, Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmaması, son başvuru tarihi itibarıyla, son beş yıl içerisinde İngilizce Yabancı Dil Sınavından en az 'C' düzeyinde puan aldığını belgelemek, (ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olduğunu gösterir belge. (20.09.2013 tarihinden sonraki belgeler geçerlidir.) geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak.

STAJYER HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ BAŞVURU Atlasbet ÖZEL ŞARTLARI

Fakülte veya 4 yıllık yüksekokul mezunu olması, 29/04/1993 ve sonrasında doğmuş olması, ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu alması,  hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır, gerekirse hakem hastaneye gönderilir ve hakem hastanece verilecek nihai rapor sonucuna göre işlem tesis edilir. Adaylar bilgisayar destekli sınavı veya yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.) Son başvuru tarihi itibarıyla, son beş yıl içerisinde İngilizce Yabancı Dil Sınavından en az 'C' düzeyinde puan aldığını belgelemek, (ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olduğunu gösterir belge. (20.09.2013 tarihinden sonraki belgeler geçerlidir.)

BAŞVURU

İlana başvurular internet üzerinden alınmaktadır. Aşağıdaki bağlantı adresine giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru esnasında aşağıdaki evraklar internet ortamına yüklenecektir. Son başvuru 19 Ekim.

Başvuru için

  • Nüfus cüzdanı,
  • 4.5x6 ebadında Vesikalık fotoğraf
  • Yüksek Öğrenim Diploması,
  • KPSS Sonuç Belgesi,
  • Yabancı Dil Belgesi,
  • Asistan Hava Trafik Konrolör Lisansı (Sadece Asistan Hava Trafik Kontrolörü pozisyonuna başvuracaklar için)

YENİ MEMUR ALIMLARINDAN, POLİS VE ASKER ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com  | Ankara