Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 80 Personel Alımı Yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı için başvurular 4 Şubat'ta başlıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 80 Personel Alımı Yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 4/B'li 80 personel alımı yapılacak. Aile Bakanlığı'nca yapılan resmi bilgilendirmede avukat alımı için sözlü sınavın Bakanlık merkez binasında gerçekleştirileceği, başvuruların elektronik ortamdan temin edilecek başvuru formunun ve talep edilen belgelerin bakanlığın personel dairesine 4 şubat ile 12 Şubat 2019 tarihleri arasında teslimiyle yapılacağı belirtildi. 

Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sözleşmeli Avukat Alımı Başvuru Genel Şartları

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Son müracaat tarihi itibariyle Hukuk Fakültesinden mezun olmak ve Avukatlık ruhsatına sahip olmak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,
  • 65 yaşını bitirmemiş olmak,
  • 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilen veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenler için, fesih tarihinden itibaren bir yıllık süreyi doldurmuş olmak.

Başvurular www.ailevecalisma.gov.tr adresinde 4 Şubat 2019 tarihinde aktif olacak elektronik başvuru formunun doldurulması şeklinde gerçekleşecek. İlgili sayfadan temin edilen başvuru formunun imzalanması ve başvuru süresi sona ermeden Personel Dairesi Başkanlığı Emek Mah. 17. Cad. No:13 Kat :2 Emek/ANKARA adresine şahsen, herhangi bir yakını aracılığıyla veya posta ile ulaştırılması gerekiyor. Talep edilen belgeler ve diğer detaylar Aile Bakanlığı'nın sayfasından öğrenilebilecek.

Diğer kamu personeli alımlarından anında haberdar olmak, özel sektör iş fırsatlarını kaçırmamak, gündemdeki haberleri mobil cihazınıza alabilmek için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA