Aile Bakanlığı'na Dolgun Maaşla Personel Alınacak! İşte Şartlar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sözleşmeli bilişim personeli giriş sınavı için başvuru işlemleri devam ediyor. Bakanlığın resmi internet sayfası ve Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden yapılan bilgilendirmede, merkez teşkilatı Bilgi İşlem Dairesi Başkanığı'na personel alınacağı belirtilmişti.  Aile Bakanlığı personel alımına dair detaylar ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Aile Bakanlığı'na Dolgun Maaşla Personel Alınacak! İşte Şartlar

Aile Bakanlığı'na Dolgun Maaşla Personel Alınacak! İşte Şartlar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sözleşmeli bilişim personeli giriş sınavı için başvuru işlemleri devam ediyor. Bakanlığın resmi internet sayfası ve Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden yapılan biglilendirmede, merkez teşkilatı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na personel alınacağı belirtilmişti.  

MEZUNİYET ŞARTI NETLEŞTİ

Resmi duyuruda, "Bakanlığımız merkez teşkilatı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı emrine 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 6. maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 8. maddesi uyarınca 2018 veya 2019 KPSS P3 (B) Grubu puanının yüzde yetmişi ile yabancı dil puanının (İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya diğer yabancı dil sınavlarından alınan ve Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen (YDS) dengi puan) yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınacak olup, yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır. Ayrıca bu sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaklardır.) alım yapılacak sözleşmeli personel pozisyonunun 20 (yirmi) katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile 21 (yirmibir) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır." ifadeleri yer alırken, başvuru yapacak adayların, "Fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak" şartını yerine getirmesi gerektiği belirtilmişti.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ HABERLERİ, KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞMA , BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMA VE DAHA FAZLASI İÇİN TIKLA.

BAŞVURULAR 9 EKİM 2019 TARİHİNDE SONA ERECEK

Başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarına ilgili sınav kılavuzundan göz atması başvurularını kılavuzu inceledikten sonra yapması gerektiğine dikkat çekilen resmi duyuruda, işlemlerin 9 Ekim 2019 tarihinde sona ereceği belirtildi. Başvuru sürecine ilişkin, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (www.ailevecalisma.gov.tr) sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, belgelerle beraber başvuruların en geç 09/10/2019 günü mesai bitimine kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir." uyarısında bulunuldu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA